Kıbrıs Müzakereleri Cenevre’de devam edecek - TURAN-SAM : TURAN Stratejik Ara?t?rmalar Merkezi - http://www.turansam.org









Kıbrıs Müzakereleri Cenevre’de devam edecek
Tarih: 08.01.2017 > Kaç kez okundu? 943

Paylaş


Kıbrıs müzakereleri pazartesinden itibaren, tarafların harita da sunacağı Cenevre’de devam edecek.

Tarafların siyasi parti başkanlarını da davet ettiği müzakerelerin ardından 12 Ocak Perşembe günü uluslararası konferansa geçilecek. Garantörler Türkiye, Yunanistan ve İngiltere’nin de katılacağı konferansa BM Güvenlik Konseyi üyeleri ve gerekli görülmesi halinde diğer ilgili tarafların temsilcilerinin de katılması bekleniyor.

Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı, Cenevre’deki görüşmelere katılmak üzere pazar günü saat 13.00’te KKTC’den ayrılacak.

Başbakan Hüseyin Özgürgün, Başbakan Yardımcısı Serdar Denktaş ile Dışişleri Bakanı Tahsin Ertuğruloğlu ve heyetleri yarın; Müzakereci Özdil Nami ve müzakere heyetiyle görüşmeleri takip edecek basın mensupları da pazar günü Cenevre’ye gidecek.

CTP ve TDP heyetleri de Pazar sabahı Cenevre’ye gitmek üzere adadan ayrılacak.

Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı ile Rum Yönetimi Lideri Nikos Anastasiadis’in, resmi müzakereler öncesinde, pazar akşamı bir ön toplantı yapması bekleniyor.

UBP Genel Başkanı, Başbakan Hüseyin Özgürgün başkanlığındaki heyette, Dışişleri Bakanı Tahsin Ertuğruloğlu ve bürokratlar yer alacak.

İktidarın diğer ortağı Demokrat Parti’yi (DP) Başbakan Yardımcısı, Maliye Bakanı ve DP Genel Başkanı Serdar Denktaş ve DP Lefkoşa İlçe Başkanı Rauf Denktaş temsil edecek.

Cumhuriyetçi Türk Partisi (CTP) Genel Başkanı Tufan Erhürman’ın temsil edeceği CTP heyetinde CTP Milletvekilleri Armağan Candan ve Mehmet Çağlar eşlik edecek.

Toplumcu Demokrasi Partisi (TDP) Genel Başkanı Cemal Özyiğit ile TDP Milletvekili Zeki Çeler de Cenevre’deki görüşmelere katılacak.

Güney Kıbrıs Rum Yönetimi Başkanı Nikos Anastasiadis’in de Cenevre’ye 36 kişilik bir heyetle gideceği öğrenildi.

Rum basını kaynaklı haberlere göre, Anastasiadis’e kendi müzakere heyetinin yanı sıra, ELAM hariç siyasi parti başkanları ve eski Rum Yönetimi Başkanları Dimitris Hristofyas ve Yorgos Vasiliu eşlik ediyor. Anastasiadis, dün Rum Ulusal Konsey toplantısında, Kıbrıs Rum tarafının Cenevre’deki görüşmeler ve konferansa gidişi öncesinde Rum siyasi parti yetkilileri ve diğer konsey üyelerine bilgi verdi.

Pazartesi başlayacak müzakerelerin sonunda harita ve yüzdeliklerin konuşulmasının ardından 12 Ocak’ta 5’li konferansa geçilecek. Konferansın başarıyla sonuçlanması halinde, ayrıntılar için 2-3 aylık bir süreye, daha sonra da halkların oluşacak çözüm planını anlaması ve bilinçli oy kullanması için geçecek bir 3 aya daha ihtiyaç olacağından 2017 ortalarında referanduma gidilmesi öngörülüyor.

Cenevre’deki görüşmelere, Birleşmiş Milletler’in Cenevre Ofisi (BMCO) ev sahipliği yapıyor.

Birleşmiş Milletler’in New York’tan sonra en büyük ikinci merkezi olan BMCO’nun direktörlüğünü ise, 2006-2008 yılları arasında BM Genel Sekreterliği’inin Kıbrıs Özel Temsilcisi olan Danimarkalı diplomat Michael Moller yapıyor.

2007’den beri BM Genel Sekreterliği görevini yürüten Güney Koreli diplomat Ban Ki Moon da, göreviyle birlikte Kıbrıs sorununu yeni yılda Portekizli Antonio Guterres’e devretti.

Cenevre’deki müzakerelere Guterres’in de katılması bekleniyor.













Enformasyon Dairesi







Facebook





Twitter





Website





Instagram













Dışişleri Bakanlığı







Facebook





Twitter





YouTube





Website













KKTC Dışişleri Bakanlığı

Enformasyon Dairesi



Tel: +90 (392) 228 3365 / 228 3241

Fax: +90 (392) 228 4847

E-Mail: pio@mfa.gov.ct.tr

Adres: Selçuklu Caddesi, Lefkoşa KKTC

via Mersin 10 / TURKEY



Twitter: @trnc_pio

Facebook: TRNC Public Information Office / KKTC Enformasyon Dairesi

Youtube: KKTCDisisleri





Yorumlar









Aktif Ziyaretçi 47
Dün Tekil 1505
Bugün Tekil 13
Toplam Tekil 4074795
IP 18.223.172.252






TURAN-SAM PRINTED ISSN: 1308-8041
TURAN-SAM ONLINE ISSN: 1309-4033
Journal is indexed by:





























16 Sevval 1445
Nisan 2024
P
S
P
C
Ct
P
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30


T rk milletindenim diyen insanlar her eyden nce ve mutlaka T rk e konu mal d r.
(Mustafa Kemal ATAT RK)


Ekle kar









Anasayfa - Amaç - Hedefimiz - Mefkuremiz - Faaliyetler - Yönetim - Yasal Uyarı - İletişim

Her Hakkı Saklıdır © 2007 - 2023 TURAN-SAM : TURAN Stratejik Araştırmalar Merkezi
Sayfa 1.406 saniyede oluşturulmuştur.

TURAN-SAM rssTURAN-SAM rss
Google Sitemap

"Bu site en iyi mozilla firefox'ta 1280x960 çözünürlükte görüntülenir."

Turan Portal v1.3 | Tasarım TURAN-SAM , Kodlama Serkan Aygün

Turan Nedir?, Bilimsel Dergiler, En popüler Bilimsel Dergi, Endeksli Bilimsel Dergiler, Saygın Bilimsel Dergi, Türk Dünyasının en popüler ve en saygın Bilimsel Hakemli Dergisi, SSCI, SCI, citation index, Turan, Türk Devletleri, Türk Birligi, Türk Dünyası, Türk Cumhuriyetleri, Türki Cumhuriyetler, Özerk Türkler, Öztürkler, Milliyetçi, Türkçü, Turancı, Turan Askerleri, ALLAH'ın askerleri, Turan Birliği, Panturan, Pantürk, Panturkist, Türk, Dünyası, Stratejik, CSR, SAM, Center for Strategical Researches, Araştırma, Merkezi, Türkiye, Ankara, İstanbul, Azer, Azeri, Azerbaycan, Bakü, Kazakistan, Alma-Ata, Astana, Kırgız, Bişkek, Kırgızistan, Özbekistan, Özbek, Taşkent, Türkmen, Türkmenistan, Turkmenistan, Aşxabad, Aşkabat, Ozbekistan, Kazakhstan, Uzbekistan, North, Cyprus, Kıbrıs, MHP, AKP, CHP, TURKEY, Turancılık, KKTC, Vatan, Ülke, Millet, Bayrak, Milliyet, Cumhuriyet, Respublika, Alparslan Türkeş, Atatürk, Elçibey, Bahçeli, Aytmatov, Bahtiyar Vahabzade, Yusuf Akçura, Zeki Velidi Togan, İsmail Gaspıralı, Gaspırinski, Nihal Atsız, Alptekin, Kürşad, Tarih, Kardeş, Xalq, Halk, Milletçi, Milliyetçi, Yürek, Ürek, Türklük, Beynelxalq, Arbitrli, Elmi, Jurnal, Nüfuzlu