İstediğiniz Kadar Terör Estirin, Bu Milleti Bölemeyeceksiniz - Cumhurbaşkanı Sayın Recep Tayyip ERDOĞAN - TURAN-SAM : TURAN Stratejik Ara?t?rmalar Merkezi - http://www.turansam.org









İstediğiniz Kadar Terör Estirin, Bu Milleti Bölemeyeceksiniz - Cumhurbaşkanı Sayın Recep Tayyip ERDOĞAN
Tarih: 20.12.2016 > Kaç kez okundu? 1001

Paylaş


20.12.2016



“İstediğiniz Kadar Terör Estirin, Bu Milleti Bölemeyeceksiniz”

Avrasya Tüneli’nin açılış töreninde konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Türkiye’nin canını terör örgütleriyle, terör eylemleriyle yakarak, bu ülkeyi ve bu milleti dize getirilebileceklerini sanıyorlar. Tam tersine, bu saldırılar bizim inancımızı ve azmimizi daha da biliyor. Türk milletini bir asır sonra yeniden, ‘Ya istiklal ya ölüm’ noktasına getirenler yaptıkları yanlışı çok yakında anlayacaklardır” dedi.

Kazlıçeşme ile Göztepe arasında hizmet verecek tünelin, Avrupa kıtası tarafında Kumkapı’da düzenlenen törende; Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan, 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanı İsmail Kahraman, Başbakan Binali Yıldırım, eski Başbakan ve Konya milletvekili Ahmet Davutoğlu, Arnavutluk Cumhurbaşkanı Bujar Nishani, Gürcistan Başbakanı Giorgi Kvirikashvili, Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, milletvekilleri ile tünelin yapımını üstlenen yüklenici firmaların yöneticileri hazır bulundu. Vatandaşların da yoğun katılımıyla gerçekleşen, saygı duruşu, İstiklal Marşının okunması ve Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başlayan törende, Cumhurbaşkanı Erdoğan bir konuşma yaptı.







Açılışı yapılan ve adı Avrasya Tüneli olarak belirlenen İstanbul Boğazı Karayolu Tüp Geçişi Projesi’nin, Türkiye’ye, millete, Avrupa ve Asya kıtalarına hayırlı olması temennisinde bulunan Cumhurbaşkanı Erdoğan, projenin hayata geçmesini sağlayan kurumları, Ulaştırma Denizcilik Ve Haberleşme Bakanlığı’nı, yüklenici ve işletmeci şirketleri ve mühendisinden işçisine kadar tünelin inşasında çalışanları tebrik etti.



“ANDREY KARLOV’A YÖNELİK SALDIRI TÜRK-RUS İLİŞKİLERİNE YÖNELİK AÇIK BİR PROVOKASYONDUR”



Dün akşam Ankara’daki saldırıda hayatını kaybeden Rusya Federasyonu Ankara Büyükelçisi Andrey Karlov’un ölümünden duyduğum üzüntüyü tekrarlayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, Rusya Federasyonu Devlet Başkanı Vladimir Putin’in şahsında, Rus halkına ve müteveffa Karlov’un ailesine başsağlığı dileklerini ifade etti.



Olayın hemen ardından Rusya Devlet Başkanı Putin’i arayarak, şahsı ve Türk milleti adına duyulan derin elemi kendisine bizzat ilettiğini ve kendisiyle bu kalleş saldırının, Türk-Rus ilişkilerine yönelik açık bir provokasyon olduğu konusunda hemfikir olduklarını aktaran Cumhurbaşkanı Erdoğan, devamında şunları ekledi: “Güvenlik güçlerimiz ve yargımız, olayı tüm yönleriyle araştıracak ve gerçekleri ortaya çıkartacaktır. Rusya ile ortak bir Soruşturma Komisyonu kurarak çalışmalara başladık ve şu anda heyetimiz çalışıyor. Suriye başta olmak üzere, Rusya ile giderek genişleyen işbirliği alanlarımızın bu saldırıdan etkilenmeyeceği konusunda, Sayın Putin’le anlayış birliği içindeyiz. Rusya ile ilişkilerimizin bozulmasına, zedelenmesine asla izin vermeyeceğiz. Terör saldırılarında büyük kayıplar vermiş bir ülke olarak, topraklarımız içinde böyle elim bir hadisenin meydana gelmiş olması bizi, en az kendi vatandaşlarımıza ve güvenlik güçlerimize yönelik saldırılar kadar üzmüştür. Bir kez daha dost Rus halkına ve Büyükelçi Karlov’un ailesine başsağlığı diliyorum.”



“TERÖRÜN, BİZİ KENDİ GÜNDEMİNE ESİR ETMESİNE İZİN VERMEYECEĞİZ”



“Terörün bizi kendi gündemine esir etmesine izin vermedik, vermeyeceğiz.” diyen ve bu yüzden tünelin açılış törenini iptal etmediklerini, bu tavrın teröre karşı en doğru ve etkili tutum olduğuna inandıklarını belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, yaklaşık 4 yılda inşa edilen Avrasya Tünelinin, kendi alanında pek çok ilklere imza atılarak tamamlandığını söyledi.



Cumhurbaşkanı Erdoğan, 1 milyar 245 milyon dolar yatırım bedeli olan tünelden günde 100 bin aracın geçeceğini, yapımında devletin kasasından tek kuruş harcanmadığını, yapımını ve işletmesini üstlenen firmalar tarafından işletildiği 25 yıl boyunca hazineye yılda 180 milyon lira gelir getireceğini bu sürenin sonunda da tünelin tamamen devlete geçeceğini söyledi.



Avrasya Tüneli ile Türkiye’nin Marmaray, Yavuz Sultan Selim Köprüsü, Osman Gazi Köprüsü gibi dünya çapındaki eserler zincirine bir yeni halkanın daha eklendiğini kaydeden Cumhurbaşkanı Erdoğan, sıranın, Kanal İstanbul ve Çanakkale Köprüsü projelerini hayata geçirilmesinde olduğunu, inşası hızla süren 3. havalimanının ilk etabının 2018’in Şubat ayında açmayı planladıklarını, bunların yanında hızlı tren, liman, baraj, enerji hatları gibi projelerdeki çalışmaların da devam ettiğini hatırlattı ve “İstediğiniz kadar terör estirin, istediğiniz kadara alçakları bir araya getirin, bu milleti bölemeyeceksiniz, bu milleti parçalayamayacaksınız” diye ekledi.



“BU MİLLET TERÖRİST ALÇAKLARA BOYUN EĞMEYECEKTİR”



“80 milyon bir olacağız, iri olacağız, diri olacağız, kardeş olacağız, hep birlikte Türkiye olacağız” diyen ve konuşmasında ‘tek bayrak, tek vatan, tek millet ve tek devlet’ vurgusunda bulunan Cumhurbaşkanı Erdoğan, vatandaşlara hitaben, “Sizler bu inançta olduğunuz sürece, bu millet işte o terörist alçaklara karşı boyun eğmedi, eğmeyecektir” dedi ve devamında şu değerlendirmelere yer verdi: “Bunu Çanakkale’de gösterdi, bunu Kurtuluş Savaşı’nda gösterdi. En Sunu bunu 15 Temmuz’da gösterdi. Sizler tankların üzerine imanınızla yürüdünüz. Sizin elinizde bayraktan başka ve yüreğinizde imanınızdan başka bir şey yoktu. İşte dün akşamki alçak gibi alçaklar tanklarla toplarla savunmasız insanlara saldırdılar. O namussuzlar da uçakla vurmaya kalktılar, helikopterlerle, ellerindeki silahlarla vurmaya kalktılar. İşte dün akşamki kalleş de geldi, Rusya’nın ülkemizdeki temsilcisi olan, bir yerde bize emanet durumunda olan bir insanı sırtından vurdu. Sırtından vurmak kalleşlerin âdetidir, alçakların âdetidir. İşte bunu yaptılar.”



Türkiye’nin, 2023 hedefleri doğrultusunda adım adım ilerlemeye devam ettiğini ve edeceğini vurgulayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Ülkemize yönelik yurt içinde ve yurt dışında giderek yoğunlaşan saldırıların en önemli amaçlarından birinin, bizim enerjimizi ve dikkatimizi 2023 hedeflerimizden uzaklaştırmak olduğunu biliyoruz. Türkiye’nin, dünyanın en büyük 10 ekonomisinden biri haline gelmesi durumunda, bölgesinde ve dünyada güç dengelerine nasıl bir etki yapacağının, biz gündeme getirmesek de, herkes gayet iyi farkında. Terör örgütleri üzerinden bizim ayağımıza pranga vurmaya çalışanlara mesajımız şudur: Türkiye, hem terörle mücadele edebilecek, hem de taviz vermeden hedeflerine yürüyebilecek imkâna ve kararlılığa sahiptir” diye konuştu.



“TERÖR ÖRGÜTLERİNİN HEDEFİNİN ASKER, POLİS, KORUCU OLMASI BU SALDIRILARI MEŞRULAŞTIRMAZ”



Cumhurbaşkanı Erdoğan, şunları söyledi: “Yaşanan ölümler, acılar elbette canımızı yakıyor. Dikkat ederseniz, eskiden dağda eylem yapan teröristler, şimdi şehirlere indiler. Hatta Rusya Federasyonu Büyükelçisinde olduğu gibi, misafirlerimizi de hedef almaya başladılar. Güvenlik güçlerimiz, teröristlere dağlarda ve inlerinde nefes aldırmayınca, terörün en alçak, en sinsi, en ahlaksız biçimi olan, sokaklarda, caddelerde bombalı eylemler, suikastlar devreye sokuldu. FETÖ ihanet çetesinin darbe girişiminde de, sokaklardaki, meydanlardaki insanlarımız hedef alınmıştı. DEAŞ ve PKK terör örgütleri de, güya belli hedeflere yönelik gözüken, ama aslında 80 milyon vatandaşımızın tamamının hayatına kast eden eylemler yapıyor. Saldırıya uğrayan otobüslerin, binaların içinde polisimizin olması, askerimizin olması, bu eylemlerin tamamının sivilleri hedef aldığı gerçeğini değiştirmiyor.”



Güvenlik güçlerine yönelik saldırılarda sivillerin de şehit olduğuna, çarşı iznine çıkmış askerin, görevini bitirip evine dönmeye hazırlanan polisin de sivil olduğuna işaret eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Daha da önemlisi, terör örgütlerinin hedefinin asker, polis, korucu olması bu saldırıları meşrulaştırmaz. Maalesef bu yönde bir algı çalışması var. Bizim anlayışımıza göre katil, katildir; terörist, teröristtir. Teröristin nereyi hedef aldığının, bunun için kimi kullandığının, hangi silahı tercih ettiğinin, hangi sloganı attığının ne önemi olabilir? Olayın kendisi bir terör eylemi ise, geri kalan her şey bu kavramın içine girer” şeklinde konuştu.



“SALDIRILAR BİZİM İNANCIMIZI VE AZMİMİZİ DAHA DA BİLİYOR”



Türkiye’nin canını terör örgütleriyle, terör eylemleriyle yakarak, bu ülkenin ve bu milletin dize getirilebileceğinin sanıldığını dile getiren Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Tam tersine, bu saldırılar bizim inancımızı ve azmimizi daha da biliyor. Türk Milletini, bir asır sonra yeniden ‘ya istiklal, ya ölüm’ noktasına getirenler, yaptıkları yanlışı çok yakında anlayacaklardır. Zulüm payidar olmaz. Unutmayın zalime merhamet, mazluma ihanettir, biz bu yolda bu inançla yürüyeceğiz. Dünya mazlumlarının çığlıklarına bizler bigâne kalmadık, kalmayacağız. Şu anda Suriye’deyiz, Halep’ten o mazlumları biz çıkarıyoruz, İdlib’e taşıyoruz, gerekirse topraklarımıza taşıyacağız. 2 milyon 700 bin var. Varsın 3 milyon olsun, çünkü biz her zaman mazlumların yanında olacağız. Ecdadımız böyleydi, biz de böyle olacağız. Elbet bu karanlık gecenin bir sabahı var; inşallah o vakit yakındır.” değerlendirmesinde bulundu.



Terör örgütlerinin üzerine en şiddetli bir şekilde giderken, Türkiye’nin kalkınma ve büyüme gündemini asla unutmadıklarını söyleyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, sözlerini şöyle sürdürdü: “Haziran ayında Osman Gazi Köprüsünün, Ağustos ayında Yavuz Sultan Selim Köprüsünün, şimdi Avrasya Tünelinin açılışından duyduğumuz heyecanın sebebi, bu projelerin geleceğidir. Ankara’daki Hızlı Tren Garının açılışına, Göktürk 1 Uydusunun fırlatılışına, yeni enerji, eğitim, sağlık, spor, altyapı yatırımlarının hizmete alma törenlerine de aynı heyecanla katılıyoruz. Bazıları ısrarla bu projeleri küçümsemeye, değersizleştirmeye çalışıyor. Hâlbuki bir ülkede, temel hizmet alanlarına ilişkin yatırımlar, o ülkenin gelişmesi, kalkınması, büyümesi için gereken diğer atılımların zeminidir, taşıyıcısıdır.”



14 yılda 19 bin kilometreye yakın yeni bölünmüş yol, 29 yeni havalimanı yaptıklarını, sağlıkta, enerjide, adalette dev yatırımlara imza attıklarını belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, her alanda büyük işler yapıldığına dikkat çekti ve Türkiye’yi muasır medeniyetler seviyesinin üstüne taşıyacaklarını söyledi.



“AVRASYA TÜNELİ, GÖNÜLLERİN BİRLEŞMESİNE DE VESİLE OLSUN”



Yıl sonuna kadar Avrasya Tünelinden geçişlerin 15 lira olacağını, toplanan paranın da şehit ve gazi yakınlarına bağışlanacağını açıklayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, konuşmasının son bölümünde, dün akşam Ankara’daki Rus Büyükelçisi Karlov’a düzenlenen suikast sebebiyle Büyükelçinin ailesine ve Rusya Federasyonu Devlet başkanı Putin’in şahsında tüm Rus halkına başsağlığı dileklerini ilettiğini dile getirdi. Türkiye’nin Suriye ve Irak’taki mücadelesini kararlılıkla sürdürdüğünü sözlerine ekleyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Orayı kendi kaderine terk etmeyeceğiz. Bütün her türlü ihtiyaçları oraya götürmek suretiyle, desteklerimizi vermek suretiyle şu anda oradaki mücadeleye yönelik de Dışişleri Bakanımız, bugün Moskova’daki görüşmeleri yürütüyor” dedi.



Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın konuşmasından sonra Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez tarafından köprünün açılış duası yapıldı. Duanın ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan, Başbakan Yıldırım, konuk cumhurbaşkanı ve başbakan, bakanlarla birlikte tünelin açılış kurdelesini, “Avrasya Tünelimiz İstanbul’umuza, İstanbullulara, tüm insanlığa, dünyamıza inşallah kıtalar nasıl birleşiyorsa gönüllerin de birleşmesine vesile olsun diyoruz” diyerek kesti.



Törenin ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan, konuk devlet adamları, TBMM Başkanı Kahraman, Başbakan Yıldırım, Bakanlar ve devlet erkânı ile birlikte tünelden ilk geçişi gerçekleştirdi. Tünelin en derin noktasında durarak incelemelerde bulunan Cumhurbaşkanı Erdoğan, yetkililerden bilgi aldı.



KAYNAK: Cumhurbaşkanlığı Resmi Web Sİtesi



http://www.tccb.gov.tr/haberler/410/67433/istediginiz-kadar-teror-estirin-bu-milleti-bolemeyeceksiniz.html





Yorumlar









Aktif Ziyaretçi 32
Dün Tekil 1927
Bugün Tekil 1201
Toplam Tekil 4067335
IP 3.144.113.30






TURAN-SAM PRINTED ISSN: 1308-8041
TURAN-SAM ONLINE ISSN: 1309-4033
Journal is indexed by:





























10 Sevval 1445
Nisan 2024
P
S
P
C
Ct
P
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30


T rk hakanlar ve T rkmen Padi ahlar devlet i lerinde hatunun fikirlerini st n tutar.
(N ZAM L-M LK)


Ekle kar









Anasayfa - Amaç - Hedefimiz - Mefkuremiz - Faaliyetler - Yönetim - Yasal Uyarı - İletişim

Her Hakkı Saklıdır © 2007 - 2023 TURAN-SAM : TURAN Stratejik Araştırmalar Merkezi
Sayfa 1.096 saniyede oluşturulmuştur.

TURAN-SAM rssTURAN-SAM rss
Google Sitemap

"Bu site en iyi mozilla firefox'ta 1280x960 çözünürlükte görüntülenir."

Turan Portal v1.3 | Tasarım TURAN-SAM , Kodlama Serkan Aygün

Turan Nedir?, Bilimsel Dergiler, En popüler Bilimsel Dergi, Endeksli Bilimsel Dergiler, Saygın Bilimsel Dergi, Türk Dünyasının en popüler ve en saygın Bilimsel Hakemli Dergisi, SSCI, SCI, citation index, Turan, Türk Devletleri, Türk Birligi, Türk Dünyası, Türk Cumhuriyetleri, Türki Cumhuriyetler, Özerk Türkler, Öztürkler, Milliyetçi, Türkçü, Turancı, Turan Askerleri, ALLAH'ın askerleri, Turan Birliği, Panturan, Pantürk, Panturkist, Türk, Dünyası, Stratejik, CSR, SAM, Center for Strategical Researches, Araştırma, Merkezi, Türkiye, Ankara, İstanbul, Azer, Azeri, Azerbaycan, Bakü, Kazakistan, Alma-Ata, Astana, Kırgız, Bişkek, Kırgızistan, Özbekistan, Özbek, Taşkent, Türkmen, Türkmenistan, Turkmenistan, Aşxabad, Aşkabat, Ozbekistan, Kazakhstan, Uzbekistan, North, Cyprus, Kıbrıs, MHP, AKP, CHP, TURKEY, Turancılık, KKTC, Vatan, Ülke, Millet, Bayrak, Milliyet, Cumhuriyet, Respublika, Alparslan Türkeş, Atatürk, Elçibey, Bahçeli, Aytmatov, Bahtiyar Vahabzade, Yusuf Akçura, Zeki Velidi Togan, İsmail Gaspıralı, Gaspırinski, Nihal Atsız, Alptekin, Kürşad, Tarih, Kardeş, Xalq, Halk, Milletçi, Milliyetçi, Yürek, Ürek, Türklük, Beynelxalq, Arbitrli, Elmi, Jurnal, Nüfuzlu