BASIN BÜLTENİ Akıncı: “Ocak ayı Kıbrıs için son derece hayati bir dönem” - TURAN-SAM : TURAN Stratejik Ara?t?rmalar Merkezi - http://www.turansam.org









BASIN BÜLTENİ Akıncı: “Ocak ayı Kıbrıs için son derece hayati bir dönem”
Tarih: 07.12.2016 > Kaç kez okundu? 871

Paylaş


Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı Brüksel’deki temasları çerçevesinde Avrupa ve Avrasya İşleri’nden Sorumlu Amerika Dışişleri Bakan Yardımcısı Victoria Nuland, Avrupa Parlamentosu Başkanı Martin Schulz ve Avrupa Birliği Dış İlişkiler ve Güvenlik Politikası’ndan Sorumlu Yüksek Temsilcisi ve Avrupa Komisyonu Başkan yardımcısı Federica Mogherini ile görüştü.

Brüksel temasları çerçevesinde Anadolu Ajansı’na değerlendirmelerde de bulunan Akıncı,

temasları sırasında Kıbrıs’ta gelinen son aşamayı değerlendirdiklerini belirterek artık bir yol haritası olduğunu anımsattı ve temasları sırasında gelinen noktanın önemini vurguladığını söyledi.

Cumhurbaşkanı, görüşmeleri sırasında ayrıca, Kıbrıslı Türkler’ in öteden beri var olan kararlılıklarını, çözüm isteyen Kıbrıs Türk Halkı’nın haklarını sonuna kadar koruyan ancak aynı zamanda diğer toplumun da birlikte ortaklık yapacağı haklarını görmezden gelmeyen görüşlerini izah ettiklerini kaydetti.

Cumhurbaşkanı Akıncı, görüşmelerde, Kıbrıs Türk Halkı’nın eşitliği, özgürlüğü ve güvenliğinin bir çözüm için olmazsa olmaz unsurlar olduğunu ve bunun diğer toplum için de istendiğinin etraflı olarak anlatıldığını belirtti.

Akıncı “Bu şekilde çağdaş yaklaşımlarla konulara girdiğiniz zaman ve sadece kendinizin haklı olduğu noktaları değil ama kendinizin haklı olduğu noktaların altını ısrarla çizerken ve bu haklarınızı sonuna kadar savunacağınızı ortaya koyarken diğer toplumun da meşru haklarını görmezden gelmediğiniz zaman çok büyük anlayış görüyorsunuz. Ve konumunuzu, davanızı, düşüncelerinizi çok daha anlaşılır kılıyorsunuz. Sizi dinleyen üçüncü taraflar da size hak veriyorlar. Ben bunu bugünkü (dünkü) görüşmelerimde yaşadım” dedi.

“Kıbrıs Türk Halkı’nın en iyi şekilde temsil edildiği bu gibi platformlarda bundan sonra da sesimizi aynı kararlılıkla duyurmaya devam edeceğiz” diyen Akıncı, Ocak ayının Kıbrıs, Kıbrıs Türk Halkı ve genç kuşakların geleceği için son derece hayati bir dönem olduğunu vurguladı.

Akıncı, “Hem Kıbrıslı Türkler’in siyasal yapısı içerisinde hem de Türkiye ile yakın istişare ve diyalog içerisinde artık sorunu elbirliği ile mutlu bir sonuca götürme gayreti içerisinde olacağız”.

Akıncı, Rum tarafının da aynı yaklaşımı sergilemesi temennisinde bulundu.

Öte yandan, Cenevre’deki zirveye kadar haftada 3 defa görüşme kararı alan müzakereciler bu çerçevede bugün buluşuyor.



Çavuşoğlu, Brüksel’deki ikili görüşmelerinde Kıbrıs konusunu da görüştü



Türkiye Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu’nun, Brüksel’de İspanyol, İngiliz, Amerikan ve Hollandalı mevkidaşlarıyla gerçekleştirdiği ikili görüşmelerinde, bölgesel sorunlar, Kıbrıs ve AB-Türkiye ilişkileri ele alındı.

Çavuşoğlu, NATO Dışişleri Bakanları Toplantısı dolayısıyla bulunduğu Brüksel’de Dışişleri Bakanları düzeyinde toplanan Kuzey Atlantik Konseyi Toplantısına katıldıktan sonra İspanyol mevkidaşı Alfonso Dastis ile ikili görüşme yaptı.

Daha sonra İngiltere Dışişleri Bakanı Boris Johnson ile bir araya gelen Çavuşoğlu, ABD Dışişleri Bakanı John Kerry ve Hollanda Dışişleri Bakanı Bert Koenders ile de ayrı ayrı görüşmeler gerçekleştirdi.

Bu arada, Türkiye Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu ile görüşen, İngiltere Dışişleri Bakanı Johnson, resmi Twitter hesabından yazdığı mesajda, Çavuşoğlu ile Kıbrıs ve Suriye konularında yapıcı görüşmelerde bulunduğunu bildirdi.

Johnson açıklamasında, “Birleşik Krallık-Türkiye güçlü dostluğu devam ediyor.” ifadesine yer verdi.













Enformasyon Dairesi







Facebook





Twitter





Website





Instagram













Dışişleri Bakanlığı







Facebook





Twitter





YouTube





Website













KKTC Dışişleri Bakanlığı

Enformasyon Dairesi



Tel: +90 (392) 228 3365 / 228 3241

Fax: +90 (392) 228 4847

E-Mail: pio@mfa.gov.ct.tr

Adres: Selçuklu Caddesi, Lefkoşa KKTC

via Mersin 10 / TURKEY



Twitter: @trnc_pio

Facebook: TRNC Public Information Office / KKTC Enformasyon Dairesi

Youtube: KKTCDisisleri





Yorumlar









Aktif Ziyaretçi 25
Dün Tekil 1505
Bugün Tekil 1766
Toplam Tekil 4076547
IP 3.142.200.226






TURAN-SAM PRINTED ISSN: 1308-8041
TURAN-SAM ONLINE ISSN: 1309-4033
Journal is indexed by:





























16 Sevval 1445
Nisan 2024
P
S
P
C
Ct
P
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30


T rk milletindenim diyen insanlar her eyden nce ve mutlaka T rk e konu mal d r.
(Mustafa Kemal ATAT RK)


Ekle kar









Anasayfa - Amaç - Hedefimiz - Mefkuremiz - Faaliyetler - Yönetim - Yasal Uyarı - İletişim

Her Hakkı Saklıdır © 2007 - 2023 TURAN-SAM : TURAN Stratejik Araştırmalar Merkezi
Sayfa 1.096 saniyede oluşturulmuştur.

TURAN-SAM rssTURAN-SAM rss
Google Sitemap

"Bu site en iyi mozilla firefox'ta 1280x960 çözünürlükte görüntülenir."

Turan Portal v1.3 | Tasarım TURAN-SAM , Kodlama Serkan Aygün

Turan Nedir?, Bilimsel Dergiler, En popüler Bilimsel Dergi, Endeksli Bilimsel Dergiler, Saygın Bilimsel Dergi, Türk Dünyasının en popüler ve en saygın Bilimsel Hakemli Dergisi, SSCI, SCI, citation index, Turan, Türk Devletleri, Türk Birligi, Türk Dünyası, Türk Cumhuriyetleri, Türki Cumhuriyetler, Özerk Türkler, Öztürkler, Milliyetçi, Türkçü, Turancı, Turan Askerleri, ALLAH'ın askerleri, Turan Birliği, Panturan, Pantürk, Panturkist, Türk, Dünyası, Stratejik, CSR, SAM, Center for Strategical Researches, Araştırma, Merkezi, Türkiye, Ankara, İstanbul, Azer, Azeri, Azerbaycan, Bakü, Kazakistan, Alma-Ata, Astana, Kırgız, Bişkek, Kırgızistan, Özbekistan, Özbek, Taşkent, Türkmen, Türkmenistan, Turkmenistan, Aşxabad, Aşkabat, Ozbekistan, Kazakhstan, Uzbekistan, North, Cyprus, Kıbrıs, MHP, AKP, CHP, TURKEY, Turancılık, KKTC, Vatan, Ülke, Millet, Bayrak, Milliyet, Cumhuriyet, Respublika, Alparslan Türkeş, Atatürk, Elçibey, Bahçeli, Aytmatov, Bahtiyar Vahabzade, Yusuf Akçura, Zeki Velidi Togan, İsmail Gaspıralı, Gaspırinski, Nihal Atsız, Alptekin, Kürşad, Tarih, Kardeş, Xalq, Halk, Milletçi, Milliyetçi, Yürek, Ürek, Türklük, Beynelxalq, Arbitrli, Elmi, Jurnal, Nüfuzlu