TÜRK ATEŞ SPOR OKULLARI 4 BRANŞTA VATANDAŞLARIMIZIN HİZMETİNDEDİR! - TURAN-SAM : TURAN Stratejik Ara?t?rmalar Merkezi - http://www.turansam.org









TÜRK ATEŞ SPOR OKULLARI 4 BRANŞTA VATANDAŞLARIMIZIN HİZMETİNDEDİR!
Tarih: 21.11.2016 > Kaç kez okundu? 1591

Paylaş


T.C. Karlsruhe Başkonsolosluğu Eğitim Ataşeliği’nce Almanya’daki Türk çocuk ve gençleri ile vatandaş ve soydaşlarımızın dil, kültür, eğitim, müzik ve spor alanlarındaki talep ve ihtiyaçlarını gidermek için bir yıl önce başlatılan “Haydi, Türkçe Konuş Benimle!” adlı kampanya ile bünyesine kattığı 4 adet spor okuluyla eyelet genelindeki etkinliğini artırmaya devam ediyor.



BASKETBOL, TENİS, ESKRİM VE BADMİNTON VE ZAMANLA DİĞERLERİ…

Karlsruhe Eğitim Ataşeliğince; Basketbol, Tenis, Eskrim ve Badminton branşlarında açılan 4 adet spor okulunun; Türkçe dersine katılan tüm Türk çocukları ve yine çocuğunu Türkçe dersine gönderen veliler içinde ücretsiz olduğu bilgisini veren Karlsruhe Eğitim Ataşesi Gürkan Avcı, tüm vatandaş ve soydaşlara spor okullarına kayıt ve katılım çağrısında bulunarak şunları kaydetti;



ALMANYA’DAKİ TÜRK ÇOCUKLARI SPORDA DA BAŞARILI OLSUN!

Milli Eğitimimizin Genel Amaç ve Temel İlkeleri doğrultusunda Almanya’daki Türk çocuk ve gençlerinin ‘Türkçe ve Türk Kültürü ders ihtiyaçları başta olmak üzere’ bedeni ve ruhi gelişmelerini desteklemek; çocuklarımıza sporu sevdirmek, amatör ruhlu sporcular yetiştirmek ve Türk spor eğitim ve ahlakını geliştirerek Türk çocuk ve gençleri arasındaki sevgi ve dayanışmayı artırarak Türk sporcularının çağdaş sporlardada en başarılı düzeylere ulaşmasına katkıda bulunmak için Ataşelik olarak spor alanlarında da faaliyetlerimizi artırarak kampanyamızı güçlendirmeye devam edeceğiz.



TÜRK ATEŞ BASKETBOL OKULU

Antrenör ve sporcularının hepsinin Türk olması yanı sıra antrenmanlarda yalnızca Türkçe konuşulması hasebiyle de ‘Türk Ateş Basketbol Takımı’nın Almanya’da bu haliyle ilk ve tek basket takımıdır. Antrenörlüğünü Çağatay Kır, Hüseyin Sekban ve Yaşar Sekban’ın yaptığı Türk Ateş Basketbol Okulu’nun öğrencileri en modern spor salonlarında alanında uzman ve tecrübeli antrenörlerden eğitim alma imkanına sahip olacaklardır. Modüler sistemle eğitim verdiğimiz Türk Ateş Basketbol Okulumuzda yeterli devamlılık ve disiplini gösteren öğrencilerimize katılım sertifikası verilecektir. Temel Basketbol eğitimi alan sporcu adayları arasından yeterli görülenler ise ilerde karşılaşmalarda yarışmacı takımların bir parçası olabilecektir. Türk ve Alman Basketbol Federasyonlarıyla resmi ilişkilere geçilerek Türk Ateş Basketbol Okulumuzun etkinlik ve yaygınlığını artıracağız. Türk Ateş Basketbol Okulumuzun imkan ve şartlar ölçüsünde eyelet genelinde şubeleşme çalışmalarına da başlamış bulunuyoruz.



TÜRK ATEŞ TENİS OKULU

Uluslararası seviyede; Türk tenisciliğine ilham ve başarı öyküleri ekleyecek potansiyele sahip sporcuları keşfetmek ve yetiştirmek için Karlsruhe Eğitim Ataşeliği olarak tecrübeli Antrenör İsa Gündüz mihmandarlığında Türk Ateş Tenis Okulunu kurmuş bulunuyoruz. Biliyoruz ki tenis sporunu Almanya’daki gençlere ve yetişkinlere tanıtmak, doğru teknikle öğretmek hem onların ruhi, bedeni ve sosyal gelişimine katkı sağlayacak hem de onları kötü alışkanlıklardan koruyacaktır. Amacımız tenisçi olmaya karar veren gençlere yardımcı olmak ve bu sporda uluslararası klasmanda yükselmelerini sağlamaktır. Eyalet genelinde yaygınlaştırmayı düşündüğümüz Türk Ateş Tenis Okulumuzun etkinliğini güçlendirmek için hem Türk hem de Alman Tenis Federasyonlarıyla resmi ilişki ve işbirliğine de başvuracağız.



TÜRK ATEŞ ESKRİM OKULU

Hedefimiz Türk Ateş Eskrim Okulu olarak bu güzide spora ilgi ve istidatı olan Türk çocuklarını keşfederek bünyemizde yetiştirmek ve akabinde sayısız Almanya ve dünya şampiyonları çıkarmıştır. Eskrim her yaşta yapılabilecek, Türk insanının ünsiyet ettiği ve de yeni başlanabilecek bir spordur. Antrenörümüz Ece Yalçın mihmandarlığında kurduğumuz Türk Ateş Eskrim Okulumuza eyelet genelindeki tüm çocuklarımızın teveccühünü bekliyoruz. Eskrim sporu ciddi çalışıldığında, uzun sürede hem Türk hem de Alman milli takımlarda yer alınabilecek sporlardandır. Diğer branşlardaki spor okullarımızda olduğu gibi eskrimde de Türk yahut Alman milli takımına girme başarısını gösteren sporcularımız, üniversite hayatları boyunca maaş almaya hak kazanmış olacaklardır. Ayrıca bilinmelidir ki Tüm spor okullarımnızdaki başarılı sporcularımız Ataşeliğimiz tarafından desteklenecek ve ödüllendirilecektir. Velilerimize, anne babalaramıza sesleniyorum; özellikle küçük çocuklarınızı Türk Ateş Basketbol – Tenis – Badminton - Eskrim Okullarımızdan birine yazın, çocuklarınızı dahası kendinizi bu imkandan ziyadesiyle istifade ettirin.



TÜRK ATEŞ BADMİNTON OKULU

Almanya’daki Türk çocuk ve gençlerini hem sportif hem kültürel alanda geliştirerek geleceğe taşımak; öz güveni gelişmiş, sorumluluk alabilen, yeteneklerini ve aklını kullanabilen, kötü alışkanlıklardan uzak, ahlaki olgunluğa erişmiş başarılı bireyler olarak yetişmelerine katkıda bulunmak için Antrönürümüz Mustafa Bahar mihmandarlığında kurduğumuz Türk Ateş Badminton Spor Okulumuza da ilgili tüm vatandaşlarımızın kaydını bekliyoruz. Alman çocuk ve gençlerinin katılımına da açık olan spor okullarımızda Türk antrenörler maharetiyle sporcularımıza; insan odaklı, farklılıklara açık ve hoşgörülü, özgürlükçü ve rekabetçi, milli, özgün ve yenilikçi bir insicamla yanlızca bedeni gelişimleri değil duygusal ve psikolojik gelişimlerine de büyük faydaları olacağının dikkatle bilinmesini hatırlatıyorum.



TÜRK ATEŞ SPOR OKULLARINA KAYIT İÇİN ATAŞİLİĞİMİZE BAŞVURUN

Basketbol, eskrim ve tenis spor okullarımızın merkezi Karlsruhe; badminton spor okulumuzun merkezi ise Pforzheim’dedir. Ancak yeterli başvuru ve şartların oluşturulması durumunda eyaletimizdeki diğer şehirlerde de spor okullarımızın şubelerini açmak için tüm hazırlıklarımızı yapmış bulunuyoruz. Başta çocuk ve gençlerimiz olmak üzere tüm vatandaş ve soydaşlarımızın bu dört branştaki spor okullarına başvurularını Ataşeliğimiz üzerinden yapmalarını heyecam ve mutluluk içinde bekliyoruz. Türkiye Cumhuriyeti Devletinin vatandaş ve soydaşlarına tamamen ücretsiz olarak sunduğu Türk Ateş Spor Okullarımıza kayıt için tek şartımız çocuk ve gençler için ‘Türkçe – Türk Kültürü Dersine’ katılımdır. Yetişkinler için ise çocuğunu Türkçe – Türk Kültürü dersine göndermektir.



BAŞARMAYA MECBURUZ!!!

"Türkiye Cumhuriyetinin, özellikle bugünkü gençliğine ve yetişmekte olan çocuklarına hitap ediyorum: Batı senden, Türk'ten çok geriydi. Manada, fikirde, tarihte bu böyleydi. Eğer bugün batı teknikte bir üstünlük gösteriyorsa, ey Türk Çocuğu, o kabahat da senin değil, senden öncekilerin affedilmez ihmalinin bir sonucudur. Şunu da söyleyeyim ki, çok zekisin! .. Bu belli. Fakat zekânı unut! .. Daima çalışkan ol..." Mustafa Kemal ATATÜRK



--





T.C. Almanya Karlsruhe Başkonsolosluğu Eğitim Ataşeliği

Rintheimerstr. 82 76131 D - Karlsruhe

Tel: +49 721 856128 Fax: +49 721 858963



Generalkonsulat der Republik Türkei Referat für Schulwesen

Rintheimerstr. 82 76131 D - Karlsruhe

Tel: +49 721 856128 Fax: +49 721 858963



www.karlsruhe.meb.gov.tr



ÖNEMLİ NOT: Bu mail adresi bilgilendirme amaçlıdır; sorularınızı yahut cevap notlarınızı göndermeyiniz.











--





T.C. Almanya Karlsruhe Başkonsolosluğu Eğitim Ataşeliği

Rintheimerstr. 82 76131 D - Karlsruhe

Tel: +49 721 856128 Fax: +49 721 858963



Generalkonsulat der Republik Türkei Referat für Schulwesen

Rintheimerstr. 82 76131 D - Karlsruhe

Tel: +49 721 856128 Fax: +49 721 858963



www.karlsruhe.meb.gov.tr





Yorumlar









Aktif Ziyaretçi 42
Dün Tekil 1349
Bugün Tekil 284
Toplam Tekil 4073561
IP 18.224.149.242






TURAN-SAM PRINTED ISSN: 1308-8041
TURAN-SAM ONLINE ISSN: 1309-4033
Journal is indexed by:





























15 Sevval 1445
Nisan 2024
P
S
P
C
Ct
P
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30


Asil yetimler anadan babadan de il, ilim ve ahlaktan yoksun olanlard r. (HZ. AL )


Ekle kar









Anasayfa - Amaç - Hedefimiz - Mefkuremiz - Faaliyetler - Yönetim - Yasal Uyarı - İletişim

Her Hakkı Saklıdır © 2007 - 2023 TURAN-SAM : TURAN Stratejik Araştırmalar Merkezi
Sayfa 1.287 saniyede oluşturulmuştur.

TURAN-SAM rssTURAN-SAM rss
Google Sitemap

"Bu site en iyi mozilla firefox'ta 1280x960 çözünürlükte görüntülenir."

Turan Portal v1.3 | Tasarım TURAN-SAM , Kodlama Serkan Aygün

Turan Nedir?, Bilimsel Dergiler, En popüler Bilimsel Dergi, Endeksli Bilimsel Dergiler, Saygın Bilimsel Dergi, Türk Dünyasının en popüler ve en saygın Bilimsel Hakemli Dergisi, SSCI, SCI, citation index, Turan, Türk Devletleri, Türk Birligi, Türk Dünyası, Türk Cumhuriyetleri, Türki Cumhuriyetler, Özerk Türkler, Öztürkler, Milliyetçi, Türkçü, Turancı, Turan Askerleri, ALLAH'ın askerleri, Turan Birliği, Panturan, Pantürk, Panturkist, Türk, Dünyası, Stratejik, CSR, SAM, Center for Strategical Researches, Araştırma, Merkezi, Türkiye, Ankara, İstanbul, Azer, Azeri, Azerbaycan, Bakü, Kazakistan, Alma-Ata, Astana, Kırgız, Bişkek, Kırgızistan, Özbekistan, Özbek, Taşkent, Türkmen, Türkmenistan, Turkmenistan, Aşxabad, Aşkabat, Ozbekistan, Kazakhstan, Uzbekistan, North, Cyprus, Kıbrıs, MHP, AKP, CHP, TURKEY, Turancılık, KKTC, Vatan, Ülke, Millet, Bayrak, Milliyet, Cumhuriyet, Respublika, Alparslan Türkeş, Atatürk, Elçibey, Bahçeli, Aytmatov, Bahtiyar Vahabzade, Yusuf Akçura, Zeki Velidi Togan, İsmail Gaspıralı, Gaspırinski, Nihal Atsız, Alptekin, Kürşad, Tarih, Kardeş, Xalq, Halk, Milletçi, Milliyetçi, Yürek, Ürek, Türklük, Beynelxalq, Arbitrli, Elmi, Jurnal, Nüfuzlu