IRAK TÜRKMENLERİNE DESTEK - Necdet SİVASLI - TURAN-SAM : TURAN Stratejik Ara?t?rmalar Merkezi - http://www.turansam.org









IRAK TÜRKMENLERİNE DESTEK - Necdet SİVASLI
Tarih: 14.11.2016 > Kaç kez okundu? 1723

Paylaş


Azerbaycan “Bütöv Azerbaycan Ocakları Derneği” Tanıtımında Irak Türkmenlerine

Manevi destek amaçlı bir de video hazırlandı.





Bütöv Azerbaycan Ocakları Derneği (BAO) 2011 yılında “Resulzade-Elçibey Ocağı” tabanlı STK olarak kuruldu. “Resulzade-Elçibey Ocağı” Derneği 2000 yılı sonunda, milliyetçi Azerbaycan gençleri tarafından kurulmuş ve milli fikirler, aynı zamanda Azerbaycan'ın bütünlüğü fikrinin yayılması ile meşgul olan dernek nitelikteki kurum olmuştur.



Azerbaycan Türkleri'nin kendi tarihi topraklarında ulusal, hukuki, demokratik ve laik devletin kurulması örgütün amacı olarak kabul edilir.



Dernek üyesi Elşen İsmail Azerbaycan “Bütöv Azerbaycan Ocakları Derneği”nin tanıtımı ile İrak Türkmenleri’ne manevi destek amaçlı video hazırlandığını, Irak Türkmenlerinin çok zor koşullar altında yaşam mücadelesi verdiklerini söyledi. Dünyanın bu kesime sessiz kaldığını da belirten Elşen İsmail, hazırlanan videoda Irak Türkmenlerinin hangi kışullarda yaşam mücadelesi verdiklerini de kamuoyuna duyurmaya çalıştıklarının vurguluyor.

Çekilen vidaeoda Irak Türkmenlerinin sıkıntılarını dile getiren görüntülere de yer veriliyor.

“Resulzade Elçibey Ocağı” özellikle Türk dünyası ile ilgili çalışmalarla da dikkat çekiyor. Dernek yöneticileri, bundan sonra Türk dünyasına yönelik çalışmalara daha fazla önem vereceklerini,seslerinin daha gür çıkacağını da söylüyorlar.







Yorumlar









Aktif Ziyaretçi 38
Dün Tekil 1097
Bugün Tekil 786
Toplam Tekil 4072713
IP 3.149.230.44






TURAN-SAM PRINTED ISSN: 1308-8041
TURAN-SAM ONLINE ISSN: 1309-4033
Journal is indexed by:





























14 Sevval 1445
Nisan 2024
P
S
P
C
Ct
P
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30


K peklerin dudaklar de di diye deniz kirlenmez.
(MEVLANA)


Ekle kar









Anasayfa - Amaç - Hedefimiz - Mefkuremiz - Faaliyetler - Yönetim - Yasal Uyarı - İletişim

Her Hakkı Saklıdır © 2007 - 2023 TURAN-SAM : TURAN Stratejik Araştırmalar Merkezi
Sayfa 1.120 saniyede oluşturulmuştur.

TURAN-SAM rssTURAN-SAM rss
Google Sitemap

"Bu site en iyi mozilla firefox'ta 1280x960 çözünürlükte görüntülenir."

Turan Portal v1.3 | Tasarım TURAN-SAM , Kodlama Serkan Aygün

Turan Nedir?, Bilimsel Dergiler, En popüler Bilimsel Dergi, Endeksli Bilimsel Dergiler, Saygın Bilimsel Dergi, Türk Dünyasının en popüler ve en saygın Bilimsel Hakemli Dergisi, SSCI, SCI, citation index, Turan, Türk Devletleri, Türk Birligi, Türk Dünyası, Türk Cumhuriyetleri, Türki Cumhuriyetler, Özerk Türkler, Öztürkler, Milliyetçi, Türkçü, Turancı, Turan Askerleri, ALLAH'ın askerleri, Turan Birliği, Panturan, Pantürk, Panturkist, Türk, Dünyası, Stratejik, CSR, SAM, Center for Strategical Researches, Araştırma, Merkezi, Türkiye, Ankara, İstanbul, Azer, Azeri, Azerbaycan, Bakü, Kazakistan, Alma-Ata, Astana, Kırgız, Bişkek, Kırgızistan, Özbekistan, Özbek, Taşkent, Türkmen, Türkmenistan, Turkmenistan, Aşxabad, Aşkabat, Ozbekistan, Kazakhstan, Uzbekistan, North, Cyprus, Kıbrıs, MHP, AKP, CHP, TURKEY, Turancılık, KKTC, Vatan, Ülke, Millet, Bayrak, Milliyet, Cumhuriyet, Respublika, Alparslan Türkeş, Atatürk, Elçibey, Bahçeli, Aytmatov, Bahtiyar Vahabzade, Yusuf Akçura, Zeki Velidi Togan, İsmail Gaspıralı, Gaspırinski, Nihal Atsız, Alptekin, Kürşad, Tarih, Kardeş, Xalq, Halk, Milletçi, Milliyetçi, Yürek, Ürek, Türklük, Beynelxalq, Arbitrli, Elmi, Jurnal, Nüfuzlu