BASIN BÜLTENİ Akıncı bugün Meclis'te temsil edilen siyasi partilerin başkan ve temsilcilerini kabul edecek ve bu akşam da halkı bilgilendirecek - TURAN-SAM : TURAN Stratejik Ara?t?rmalar Merkezi - http://www.turansam.org









BASIN BÜLTENİ Akıncı bugün Meclis'te temsil edilen siyasi partilerin başkan ve temsilcilerini kabul edecek ve bu akşam da halkı bilgilendirecek
Tarih: 04.11.2016 > Kaç kez okundu? 970

Paylaş


Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı, bugün, Cumhuriyet Meclisi'nde temsil edilen siyasi partilerin başkan ve temsilcilerini kabul edecek.

Öte yandan, Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı bu akşam Kıbrıs Türk televizyonlarının ortak canlı yayınına konuk olup, 17 aylık müzakere sürecinde sağlanan ilerlemeler ve İsviçre’de 7-11 Kasım tarihleri arasında yapılacak görüşmelerle ilgili bilgi verecek.

Cumhurbaşkanlığı’nda gerçekleşecek canlı yayın saat 21.30’da başlayacak. 7 televizyon kanalından gazetecilerin katılıp, soru sorma imkanı bulacağı toplantı televizyon kanallarında ortak yayınlanacak.

Cumhurbaşkanı Akıncı’nın, son liderler görüşmesinde BM'nin huzurunda, İsviçre’deki müzakereler öncesinde her iki toplum liderinin halkı ortak bilgilendirmesi önerisinde bulunduğu ancak Rum liderin bilgilendirmeyi ayrı yapmayı tercih ettiği belirtildi.



Çelik: "Garantörlük, Türkiye açısından tartışmaya açılmayacak bir meseledir”



Türkiye’nin Avrupa Birliği (AB) Bakanı ve Başmüzakereci Ömer Çelik, Kıbrıs çözüm sürecinde garantörlüğün “Türkiye açısından tartışmaya açılmayacak bir mesele” olduğunu söyledi.

Yunanistan'ın başkenti Atina'ya yaptığı ziyaret kapsamında basın toplantısı düzenleyen Çelik, Kıbrıs sorunu hakkında Kıbrıs'ta Türkiye'nin her zaman yapıcı bir tutum aldığını belirterek, "Şimdiye kadar yürütülen meselelerde AB meselesinden, toprak meselelerine kadar olumlu ilerlemeler kaydedildiği her iki taraf tarafından da ifade ediliyor. Güvenlik ve mülkiyet meseleleri nihayetinde garantör ülkelerle birlikte beşli formatta ele alınacaktır. Şimdiye kadar havanın BM'yi de sayarsak üç taraf tarafından da olumlu bir şekilde değerlendirildiğini görüyoruz. Müzakerelerin tabiatı budur. Şu anda iyi gidiyor ama son nokta koyuluncaya kadar tamamlanmış sayılmaz." şeklinde konuştu.

Çelik, daha önce yapılan referandumda Türk tarafından "evet" gelirken, diğer taraftan "hayır" sonucu çıktığını anımsatarak, "Yeni bir süreç var. Yeni bir ruh yakalanmış görünüyor. Buna da biz de olumlu yaklaşıyoruz. En kısa zaman içerisinde göreceğiz." dedi.

Çelik, Yunanistan'ın Kıbrıs'ta garantörlüğe karşı olduğuna ilişkin bir soru üzerine, Türkiye'nin garantör bir ülke olduğunu hatırlatarak, "Garantörlük, Türkiye açısından tartışmaya açılmayacak bir meseledir. Bu tartışmanın bir tarafında olmayız. Bu tartışmanın açılmasına müsaade etmeyiz. Tartışma dışı bir konudur" ifadesini kullandı.



Çavuşoğlu: “Umarım Kıbrıs’ta bir çözüm için buradaki görüşmeler önemli bir vesile olur”



TC Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Kıbrıs'ta bir çözüm için İsviçre’deki görüşmelerin önemli bir vesile olması temennisinde bulundu.

Bakan Çavuşoğlu, resmi ziyaret için bulunduğu İsviçre'nin başkenti Bern'de mevkidaşı Didier Burkhalter ile ortak basın toplantısında konuştu.

Mevkidaşıyla yaptıkları görüşmede Kıbrıs, Irak ve Suriye'ye ilişkin gelişmeleri ele aldıklarını ve gelecekte de sık sık bir araya gelme konusunda mutabık kaldıklarını belirten Çavuşoğlu, "Tüm bahsettiğimiz bu konularda samimi, açık görüşmeyi tercih ediyoruz. Her konuda hemfikir olmak zorunda değiliz. Önemli olan diyaloğun devam etmesi. Bugünkü görüşmemiz bu bakımdan önemliydi." diye konuştu.

İsviçre'nin arabuluculuk konusundaki gayretlerini ve uluslararası gelişmeler karşısındaki objektif ve dengeli tutumunu takdir ettiğini vurgulayan Çavuşoğlu, bu nedenle birçok toplantının İsviçre'de düzenlendiğine dikkati çekti. İsviçre'nin gelecek hafta Kıbrıs görüşmelerine de ev sahipliği yapacağını hatırlatan Çavuşoğlu, "Umarım Kıbrıs'ta bir çözüm için buradaki görüşmeler önemli bir vesile olur." değerlendirmesinde bulundu.













Enformasyon Dairesi







Facebook





Twitter





Website





Instagram













Dışişleri Bakanlığı







Facebook





Twitter





YouTube





Website













KKTC Dışişleri Bakanlığı

Enformasyon Dairesi



Tel: +90 (392) 228 3365 / 228 3241

Fax: +90 (392) 228 4847

E-Mail: pio_news@mfa.gov.ct.tr

Adres: Selçuklu Caddesi, Lefkoşa KKTC

via Mersin 10 / TURKEY



Twitter: @trnc_pio

Facebook: TRNC Public Information Office / KKTC Enformasyon Dairesi

Youtube: KKTCDisisleri





Yorumlar









Aktif Ziyaretçi 36
Dün Tekil 1927
Bugün Tekil 478
Toplam Tekil 4066613
IP 18.223.107.149






TURAN-SAM PRINTED ISSN: 1308-8041
TURAN-SAM ONLINE ISSN: 1309-4033
Journal is indexed by:





























10 Sevval 1445
Nisan 2024
P
S
P
C
Ct
P
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30


T rk hakanlar ve T rkmen Padi ahlar devlet i lerinde hatunun fikirlerini st n tutar.
(N ZAM L-M LK)


Ekle kar









Anasayfa - Amaç - Hedefimiz - Mefkuremiz - Faaliyetler - Yönetim - Yasal Uyarı - İletişim

Her Hakkı Saklıdır © 2007 - 2023 TURAN-SAM : TURAN Stratejik Araştırmalar Merkezi
Sayfa 1.192 saniyede oluşturulmuştur.

TURAN-SAM rssTURAN-SAM rss
Google Sitemap

"Bu site en iyi mozilla firefox'ta 1280x960 çözünürlükte görüntülenir."

Turan Portal v1.3 | Tasarım TURAN-SAM , Kodlama Serkan Aygün

Turan Nedir?, Bilimsel Dergiler, En popüler Bilimsel Dergi, Endeksli Bilimsel Dergiler, Saygın Bilimsel Dergi, Türk Dünyasının en popüler ve en saygın Bilimsel Hakemli Dergisi, SSCI, SCI, citation index, Turan, Türk Devletleri, Türk Birligi, Türk Dünyası, Türk Cumhuriyetleri, Türki Cumhuriyetler, Özerk Türkler, Öztürkler, Milliyetçi, Türkçü, Turancı, Turan Askerleri, ALLAH'ın askerleri, Turan Birliği, Panturan, Pantürk, Panturkist, Türk, Dünyası, Stratejik, CSR, SAM, Center for Strategical Researches, Araştırma, Merkezi, Türkiye, Ankara, İstanbul, Azer, Azeri, Azerbaycan, Bakü, Kazakistan, Alma-Ata, Astana, Kırgız, Bişkek, Kırgızistan, Özbekistan, Özbek, Taşkent, Türkmen, Türkmenistan, Turkmenistan, Aşxabad, Aşkabat, Ozbekistan, Kazakhstan, Uzbekistan, North, Cyprus, Kıbrıs, MHP, AKP, CHP, TURKEY, Turancılık, KKTC, Vatan, Ülke, Millet, Bayrak, Milliyet, Cumhuriyet, Respublika, Alparslan Türkeş, Atatürk, Elçibey, Bahçeli, Aytmatov, Bahtiyar Vahabzade, Yusuf Akçura, Zeki Velidi Togan, İsmail Gaspıralı, Gaspırinski, Nihal Atsız, Alptekin, Kürşad, Tarih, Kardeş, Xalq, Halk, Milletçi, Milliyetçi, Yürek, Ürek, Türklük, Beynelxalq, Arbitrli, Elmi, Jurnal, Nüfuzlu