“İngilizlerin sömürü siyaset Yöntemleri…” - Necdet SİVASLI - TURAN-SAM : TURAN Stratejik Ara?t?rmalar Merkezi - http://www.turansam.org









“İngilizlerin sömürü siyaset Yöntemleri…” - Necdet SİVASLI
Tarih: 28.09.2016 > Kaç kez okundu? 1011

Paylaş


Başkent Günlüğü / Necdet Sivaslı

e.mail: necdetes@mynet.com



“İngilizlerin sömürü siyaset

Yöntemleri…”



Geçenlerde bir okurumuzdan uzun bir mesaj aldık. Gerek bölgemizde, gerek Suriye’de gerekse Türkiye üzerinde oynanan oyunlarda İngilizlerin de önemli rol oynadığına değiniyor. “Yazılarınızda sadece Amerika’yı suçluyorsunuz ama bu işin içinde İngilizler de başrol oyuncusu” diyor.

İngilizlerin tarihler boyunca sömürgesi kafa yapısında olduğunu, bugün de böyle bir düzenin devam etmesi için çalıştıklarına dikkat çeken okurumuz “Bölgemizdeki oyunlarda İngilizleri görmezden gelmemiz mümkün değil. İngilizler sadece askeri yolla değil, ekonomik yollardan da ülkeleri işgal etmekte ve sömürü düzenlerini devam ettirmektedirler” yorumunu yapıyor.

Biz, ilgili yazılarımızda İngilizlerin geçmişte ve günümüzde nasıl bir siyaset alanı yarattıklarına hep değindik. Bugün de İngilizler, bu düzenlerini sürdürebilmek için çalışıyorlar. Türkiye ve bölgemizde de çıkar çabalar var.

Sevginaz Hamevioğlu hocamız, geçtiğimiz günlerde “İngilizlerin tam ve yarı sömürü siyaset yöntemleri “başlığı altında bir yazı yayınladı. Sosyal medyada paylaştığı bu yazı, geçmişte ve günümüzdeki İngiliz sömürü siyasetine ışık tutacak nitelikler taşıyor.

Yıllardır güvenlik güçlerimizin çatıştığı terör örgütü PKK’ya da İngilizlerin yardım ettiğini ve İngilizlerin de PKK aşkının var olduğunu dile getiren Sevginaz Hamevioğlu “Özellikle Hakkâri, Van, Çatak, Silopi, Mardin bölgesinde etkin aşiretlere... Bunlarla pazarlıklar yapıyorlar. Toprak ağası olarak varlığını sürdüren bu aşiretlerin bankalara olan birikmiş trilyonlarca liralık borçlarını ödediler. Aşiretlerin bütün kredi borçları ödendi. İngiltere ödedi bunları. Konsolosun aşiretler içinde ne işi var? PKK yol kontrolü yaparken bunların araçlarını 'buyurun' diyor bırakıyor” vurgusu yapıyor.



Özellikle Ortadoğu’da 500 yıllık bir İngiliz hâkimiyetinden de söz eden Hamevioğlu, Yahudilerin Filistin topraklarına yerleştirilip, devlet kurmalarında da İngilizlerin yardımcı olduğuna değiniyor. Ortadoğu sorunu İngiliz politika sanatının bir sonucudur."diye de ekliyor.

Biz, bu yazıyı son derece önemli bulduk, bu nedenle de hem okurumuzun sorularını yanıtlamak, hem de bu güzel yazıyı sizlerle paylaşmak istedik:



“İngilizler küresel sömürü politikalarını belirleyip, sömürgelerindeki askerleri bölgeye göndererek projelerini hayata geçirirdi. Elinde savaşa göndereceği sömürge askeri kalmayınca, sömürgeciliğin anlamı değişince ABD, kısmen de NATO askerlerini kullanarak projelerini hayata geçirmeye başladı!..

Bir bölge ekonomik, siyasal ve kültürel olarak başka bir ülkenin veya medeniyetin ( batı medeniyeti ve batılı ülkeler) hâkimiyetine girdiyse sömürge devleti haline gelmiştir. Sömürgeci devlet, siyasi ve ekonomik hâkimiyetini kurmak için askeri ve siyasi güç kullanır...

İngiltere TAM VE YARI SÖMÜRGE olmak üzere iki çeşit sömürgeye sahip olmuştur. Hindistan gibi tam sömürgelerinde ekonomik ve siyasal bağımsızlığı tamamen eline geçirdi. OSMANLI İMPARATORLUĞU GİBİ YARI SÖMÜRGELERİNDE ise siyasi bağımsızlığın biçimsel olarak devamına göz yumarken ' SERBEST TİCARET ANLAŞMALARI' yoluyla ülkeyi İŞGAL ETMİŞTİR ve ETMEKTEDİR...

Osmanlı ve Mısır gibi yarı sömürgelerinde en etkili yöntem borç verme olmuştur. İNGİLTERE ÜLKELERE YATIRIM ADI ALTINDA BORÇ VERİRKEN, ETNİK VE MEZHEPSEL FARKLI UNSURLARINI DA PARAYLA SATIN ALMIŞTIR.

ORTADOĞU'DA 500 YILLIK İNGİLİZ HAKİMİYETİ

Batının gözünde dar anlamıyla Ortadoğu; Türkiye, İran ve Mısır üçgeni ve bu üçgenin içinde kalan ülkeleri kapsar. En geniş anlamıyla; bu devletleri ve onlara komşu olan çevre Müslüman ülkeleri, yani Kuzey Afrika, Sudan, Somali ve Afganistan’ı kapsar.

"Ortadoğu’da 400-500 yıldır İngiliz politikası hakimdir. İngilizler 500 yıldır Ortadoğu’da korkunç politikalar geliştirdiler ki; en büyüğü Yahudileri Filistin topraklarına yerleştirip onlara devlet kurmalarında yardımcı olması oldu. Ortadoğu sorunu İngiliz politika sanatının bir sonucudur."

OSMANLI'DA İNGİLİZ OYUNLARI ATATÜRK SİYASETİYLE BOZULDU

İngilizler 1916'da Fransızlarla bir araya gelerek OSMANLI İMPARATORLUĞU'NUN TOPRAKLARINI PAYLAŞMAYI İÇEREN SYKES- PİCOT anlaşması yaptı. Rusya Bolşevik Devrimi patlak verince anlaşmadan çekildi. Fransa'ya; Doğu Akdeniz bölgesi, Adana, Antep, Urfa, Mardin, Diyarbakır, Musul ile Suriye kıyıları, İngiltere'ye; Hayfa ve Akka limanları, Bağdat ile Basra ve Güney Mezopotamya, Fransız ve İngiliz denetiminde tek bir Arap devleti veya Arap devletleri konfederasyonu kurulması, İskenderun’un serbest liman, Filistin'de uluslararası yönetim kurulması kararlaştırıldı!!!

1918 yılında İstanbul’da, DOĞU İLLERİNDE YARI SÖMÜRGESİ BİR KÜRT DEVLETİ KURULMASINI temin amacıyla KÜRT TEALİ CEMİYETİNİ KURMUŞTUR! 1919'da İngiliz baş komiseri WİLSON İNGİLİZ HİMAYESİNDE 'BİRLEŞİK KÜRDİSTAN' kurmak için NOEL'i görevlendirir ve Osmanlı hükümetince Güneydoğu'da görevlendirilir!!! Kürt Bedirhan Aşireti ve Diyarbakırlı Kürt liderlerle birlikte Elazığ Valisi Ali Galip'i de yanlarına alarak Atatürk’e ilk suikast girişimini tertipleyen Noel, Atatürk tarafından verilen tutuklama emrinin ardından Musul’a kaçar...

BARZANİ MAYIS 2016'DA KANDIRILAN KÜRTLERE İADE-İ İTİBAR İSTEDİ

SYKES- PİCOT anlaşmasının yüzüncü yılı 2016'da Barzani İngiliz gazetesi Guardian'a " Suriye ve Irak'ın artık toparlanamayacağını, anlaşmanın 100. yılında yeniden tartışmaya açılmasını, DAHA ÖNCEKİ PAYLAŞIMDA KANDIRILAN KÜRTLERE "İADEİ- İTİBAR" YAPILMASI gerektiğini söyledi. KÜRT DEVLETİ KURULMASINI İSTEDİ!

İNGİLİZLER KÜRT AŞİRETLERİNİ PARAYLA SATIN ALARAK İSYANA TEŞVİK EDİYOR. DİKKAT TARİH TEKERRÜR EDİYOR!

İNGİLİZ DIŞ İŞLERİ BAKANININ 25-27 Eylül GÜNEYDOĞU ZİYARETİ sonrasında konsolosluk yetkilileri Güneydoğu illerinde Kürt aşiretleri dolaşıyor. Emekli Albay Hasan Atilla Uğur;"Aldığım bilgiye göre, İngilizler 2,5 aydır Güneydoğu'daki bütün aşiretlerin ayağına gidiyor. Özellikle Hakkâri, Van, Çatak, Silopi, Mardin bölgesinde etkin aşiretlere... Bunlarla pazarlıklar yapıyorlar. Toprak ağası olarak varlığını sürdüren bu aşiretlerin bankalara olan birikmiş trilyonlarca liralık borçlarını ödediler. Aşiretlerin bütün kredi borçları ödendi. İngiltere ödedi bunları. Konsolosun aşiretler içinde ne işi var? PKK yol kontrolü yaparken bunların araçlarını 'buyurun' diyor bırakıyor.”



necdetbuluz@gmail.com

www.facebook.com/necdet.buluz





Yorumlar









Aktif Ziyaretçi 32
Dün Tekil 1787
Bugün Tekil 358
Toplam Tekil 4068280
IP 3.131.110.169






TURAN-SAM PRINTED ISSN: 1308-8041
TURAN-SAM ONLINE ISSN: 1309-4033
Journal is indexed by:





























11 Sevval 1445
Nisan 2024
P
S
P
C
Ct
P
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30


Sevgim - Millete!
Vurgunlu um - Azadl a ve adalete!
itaatim - Hocalar ma!
Borcum - Dostlar ma ve meslekta lar ma!
Nefretim - Yalanc lara ve iki y zl lere!

(Eb lfez EL BEY)


Ekle kar









Anasayfa - Amaç - Hedefimiz - Mefkuremiz - Faaliyetler - Yönetim - Yasal Uyarı - İletişim

Her Hakkı Saklıdır © 2007 - 2023 TURAN-SAM : TURAN Stratejik Araştırmalar Merkezi
Sayfa 1.192 saniyede oluşturulmuştur.

TURAN-SAM rssTURAN-SAM rss
Google Sitemap

"Bu site en iyi mozilla firefox'ta 1280x960 çözünürlükte görüntülenir."

Turan Portal v1.3 | Tasarım TURAN-SAM , Kodlama Serkan Aygün

Turan Nedir?, Bilimsel Dergiler, En popüler Bilimsel Dergi, Endeksli Bilimsel Dergiler, Saygın Bilimsel Dergi, Türk Dünyasının en popüler ve en saygın Bilimsel Hakemli Dergisi, SSCI, SCI, citation index, Turan, Türk Devletleri, Türk Birligi, Türk Dünyası, Türk Cumhuriyetleri, Türki Cumhuriyetler, Özerk Türkler, Öztürkler, Milliyetçi, Türkçü, Turancı, Turan Askerleri, ALLAH'ın askerleri, Turan Birliği, Panturan, Pantürk, Panturkist, Türk, Dünyası, Stratejik, CSR, SAM, Center for Strategical Researches, Araştırma, Merkezi, Türkiye, Ankara, İstanbul, Azer, Azeri, Azerbaycan, Bakü, Kazakistan, Alma-Ata, Astana, Kırgız, Bişkek, Kırgızistan, Özbekistan, Özbek, Taşkent, Türkmen, Türkmenistan, Turkmenistan, Aşxabad, Aşkabat, Ozbekistan, Kazakhstan, Uzbekistan, North, Cyprus, Kıbrıs, MHP, AKP, CHP, TURKEY, Turancılık, KKTC, Vatan, Ülke, Millet, Bayrak, Milliyet, Cumhuriyet, Respublika, Alparslan Türkeş, Atatürk, Elçibey, Bahçeli, Aytmatov, Bahtiyar Vahabzade, Yusuf Akçura, Zeki Velidi Togan, İsmail Gaspıralı, Gaspırinski, Nihal Atsız, Alptekin, Kürşad, Tarih, Kardeş, Xalq, Halk, Milletçi, Milliyetçi, Yürek, Ürek, Türklük, Beynelxalq, Arbitrli, Elmi, Jurnal, Nüfuzlu