BASIN BÜLTENİ Akıncı, Johnson’la görüştü - TURAN-SAM : TURAN Stratejik Ara?t?rmalar Merkezi - http://www.turansam.org









BASIN BÜLTENİ Akıncı, Johnson’la görüştü
Tarih: 23.09.2016 > Kaç kez okundu? 1113

Paylaş


Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı, New York’taki ilk görüşmesini İngiltere Dışişleri Bakanı Boris Johnson’la yaptı.

Cumhurbaşkanı Akıncı, Boris Johnson ile New York’taki İngiliz Daimi Temsilciliği binasında dün akşam yaptığı görüşmenin ardından, yaptığı açıklamada, Birleşik Krallık’ta yeni hükümetin yeni Dışişleri Bakanı Boris Johnson’la yaptığı görüşmenin New York’taki ilk teması olduğuna işaret ederek “Kıbrıs sorunu bağlamında içinde bulunduğumuz durumu kendisine özetledik. Bundan sonraki adımların ne olması gerektiği konusundaki görüşlerimizi paylaştık” dedi.

İngiliz bakanın, kendilerini büyük ilgiyle dinlediğini ve İngiltere’nin Kıbrıs’la ilgili sürece yakın olduğunu, takip ettiğini, gelişmelerden de çok etkilendiklerini ifade ettiğini bildiren Cumhurbaşkanı Akıncı, Johnson’ın süreci sonuna kadar desteklemeye devam edeceğini söylediğini kaydetti.

Cumhurbaşkanı Akıncı, ilk temasın çok yararlı geçtiğini gelecek açısından da, İngiltere’nin ilgisini devam ettireceğini göstermesi bakımından da çok olumlu bulduğunu ifade ederek “Çünkü İngiltere sadece 3 garantörden biri değil, orada yaşayan azımsanmayacak sayıda Kıbrıslı Türk ve Rum’un da olduğu bir ülke.

Dolayısıyla bunun son derece önemli olduğunu değerlendiriyorum ve bu temasın da iyi bir temas olduğunu rahatlıkla ifade edebilirim” dedi.

İngiltere Dışişleri Bakanı Boris Johnson ise, Kıbrıs sorununa çözüm bulunması için sürdürülen müzakere sürecini yakından izlediklerini belirterek, Cumhurbaşkanı Akıncı’ya, gelişmelerden çok etkilendiklerini söyledi ve süreci sonuna kadar desteklemeye devam edeceğini vurguladı.

Öte yandan, Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı, bugün ABD Başkan Yardımcısı Joe Biden’la görüşecek.

Akıncı, cumartesi günü BM Genel Sekreteri Ban Ki-moon’la ikili görüşmede; Pazar günü ise Rum lider Nikos Anastasiadis’in de katılımıyla üçlü görüşmede bir araya gelecek.



Ertuğruloğlu, Çavuşoğlu ile bir araya geldi



Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin gözlemci üyesi olduğu İslam İşbirliği Teşkilatı (İİT) ile Ekonomik İşbirliği Teşkilatı (EİT) Dışişleri Bakanları toplantıları için New York'ta bulunan Dışişleri Bakanı Tahsin Ertuğruloğlu, dün, Türkiye Cumhuriyeti Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ile bir araya geldi.

İki Bakan Kıbrıs'ta devam etmekte olan müzakere sürecini değerlendirdi.

Görüşmede ayrıca iki bakanlık arasındaki işbirliği konuları ele alındı.



KTTO’dan Kıbrıs’ta çözüm süreci ve ekonomik fırsatlar paneli



Kıbrıs Türk Ticaret Odası (KTTO), bugün “Kıbrıs’ta Çözüm Süreci ve Ekonomik Fırsatlar” başlığıyla panel düzenliyor.

Panelde, çözüm sürecinde ekonomi ve işletmelerin ihtiyaçları, geçiş süreçleri ve çözüm sonrasında doğabilecek fırsatlar tartışılacak.

Panel’de KTTO Başkanı Fikri Toros, DAÜ İşletme ve Ekonomi Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mustafa Besim ve Sapienta Economics Direktörü Fiona Mullen konuşma yapacak.









Enformasyon Dairesi







Facebook





Twitter





Website





Instagram













Dışişleri Bakanlığı











Facebook





Twitter





YouTube





Websitesi













KKTC Dışişleri Bakanlığı

Enformasyon Dairesi



Tel: +90 (392) 228 3365 / 228 3241

Fax: +90 (392) 228 4847

E-Mail: pio_news@mfa.gov.ct.tr

Adres: Selçuklu Caddesi, Lefkoşa KKTC

via Mersin 10 / TURKEY



Twitter: @trnc_pio

Facebook: TRNC Public Information Office / KKTC Enformasyon Dairesi

Youtube: KKTCDisisleri





Yorumlar









Aktif Ziyaretçi 32
Dün Tekil 1097
Bugün Tekil 649
Toplam Tekil 4072576
IP 3.139.72.78






TURAN-SAM PRINTED ISSN: 1308-8041
TURAN-SAM ONLINE ISSN: 1309-4033
Journal is indexed by:





























14 Sevval 1445
Nisan 2024
P
S
P
C
Ct
P
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30


K peklerin dudaklar de di diye deniz kirlenmez.
(MEVLANA)


Ekle kar









Anasayfa - Amaç - Hedefimiz - Mefkuremiz - Faaliyetler - Yönetim - Yasal Uyarı - İletişim

Her Hakkı Saklıdır © 2007 - 2023 TURAN-SAM : TURAN Stratejik Araştırmalar Merkezi
Sayfa 1.406 saniyede oluşturulmuştur.

TURAN-SAM rssTURAN-SAM rss
Google Sitemap

"Bu site en iyi mozilla firefox'ta 1280x960 çözünürlükte görüntülenir."

Turan Portal v1.3 | Tasarım TURAN-SAM , Kodlama Serkan Aygün

Turan Nedir?, Bilimsel Dergiler, En popüler Bilimsel Dergi, Endeksli Bilimsel Dergiler, Saygın Bilimsel Dergi, Türk Dünyasının en popüler ve en saygın Bilimsel Hakemli Dergisi, SSCI, SCI, citation index, Turan, Türk Devletleri, Türk Birligi, Türk Dünyası, Türk Cumhuriyetleri, Türki Cumhuriyetler, Özerk Türkler, Öztürkler, Milliyetçi, Türkçü, Turancı, Turan Askerleri, ALLAH'ın askerleri, Turan Birliği, Panturan, Pantürk, Panturkist, Türk, Dünyası, Stratejik, CSR, SAM, Center for Strategical Researches, Araştırma, Merkezi, Türkiye, Ankara, İstanbul, Azer, Azeri, Azerbaycan, Bakü, Kazakistan, Alma-Ata, Astana, Kırgız, Bişkek, Kırgızistan, Özbekistan, Özbek, Taşkent, Türkmen, Türkmenistan, Turkmenistan, Aşxabad, Aşkabat, Ozbekistan, Kazakhstan, Uzbekistan, North, Cyprus, Kıbrıs, MHP, AKP, CHP, TURKEY, Turancılık, KKTC, Vatan, Ülke, Millet, Bayrak, Milliyet, Cumhuriyet, Respublika, Alparslan Türkeş, Atatürk, Elçibey, Bahçeli, Aytmatov, Bahtiyar Vahabzade, Yusuf Akçura, Zeki Velidi Togan, İsmail Gaspıralı, Gaspırinski, Nihal Atsız, Alptekin, Kürşad, Tarih, Kardeş, Xalq, Halk, Milletçi, Milliyetçi, Yürek, Ürek, Türklük, Beynelxalq, Arbitrli, Elmi, Jurnal, Nüfuzlu