BASIN BÜLTENİ Akıncı: “Federal yargıda tam bir eşitlik söz konusu olacak” - TURAN-SAM : TURAN Stratejik Ara?t?rmalar Merkezi - http://www.turansam.org









BASIN BÜLTENİ Akıncı: “Federal yargıda tam bir eşitlik söz konusu olacak”
Tarih: 21.09.2016 > Kaç kez okundu? 1073

Paylaş


Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı, Kıbrıs müzakerelerinde vardıkları mutabakatlar kapsamında; “federal yargıda tam bir eşitlik olacağını ve eşit sayıda yargıçların yanı sıra Yüksek Federal Mahkeme Başkanlığı’nda da eşit dönüşüm olacağını” söyledi.

Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı, Adli Yılın açılışında yaptığı konuşmada, hukukun ve adaletin insanlık için hayati öneme sahip olduğunu vurguladı.

Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı, konuşmasında New York ziyareti ve Kıbrıs müzakerelerine değindi. Akıncı, şunları kaydetti:

“Kıbrıs sorununa çözüm bulmak amacıyla yürütmekte olduğumuz müzakerelere ilişkin çok kısa olarak birkaç hususu belirtmek isterim. Bildiğiniz gibi yarın bir dizi temaslar yapmak üzere Birleşmiş Milletler Genel Kurulunun gerçekleştirileceği New York’a gidiyorum.

Orada yapacağım ikili temasların yanı sıra 25 Eylül günü Birleşmiş Milletler Genel Sekreteri ve Sayın Anastasiadis ile üçlü bir görüşmeyi gerçekleştireceğiz. Temel amacımız her zaman vurguladığımız gibi kapsamlı bir çözümü bir an önce gerçekleştirmektir. Bugüne kadar müzakerelerde vardığımız mutabakatlar arasında federal yargının nasıl şekilleneceği konusu da vardır. Buna göre federal yargıda tam bir eşitlik söz konusu olacaktır. Eşit sayıda yargıçların yanı sıra Yüksek Federal Mahkeme Başkanlığı’nda da eşit dönüşüm olacaktır.

Toplumsal eşitliğimizin temin edilmesinde ve hem toplumsal hem bireysel haklarımızın güvence altına alınmasında, yargıdaki eşit varlığımız önemli bir teminat sağlayacaktır. Bu vesileyle hukuk kadrolarının her bakımdan çözümden sonraya şimdiden hazır hale gelmesinin önemini bir kez daha anımsatmakta yarar görüyorum.”

Akıncı, en az üç asırdır temel ilke olarak yüceltilen “hukukun üstünlüğünün” bugün dünyanın pek çok yerinde ne yazık ki henüz erişilememiş bir hayalden ibaret olduğuna işaret ederek, “Bu yıl da Adli Yılı; hak, hukuk ve adalet kavramlarının vazgeçilmezliğini en derinden hissederek açıyoruz. Bu dönemin, ülkemizi çağdaş hukuk devleti normlarına biraz daha fazla yaklaştıracak gelişmeleri beraberinde getirmesini dilerim” dedi.



Akıncı bugün New York’a gidiyor



Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı, BM Genel Kurulu toplantılarının devam ettiği New York’a gitmek üzere bugün New York’a gidiyor.

Kıbrıs sorununa çözüm bulmak için sürdürülen yoğunlaştırılmış müzakerelerin ikinci turunun ardından liderler New York’ta BM Genel Sekreteri Ban Ki-moon ile bir araya gelecek. Liderler, Ban’a süreçle ilgili bilgi vererek Kıbrıs sorununun çözümü için rolünü yoğunlaştırmasını talep edecek.

Cumhurbaşkanı Akıncı, 24 Eylül Cumartesi günü BM Genel Sekreteri Ban Ki-moon ile görüşecek.

Genel Sekreter Ban’ın Cumhurbaşkanı Akıncı ve Rum Yönetimi Başkanı Nikos Anastasiadis ile üçlü görüşmesinin ise 25 Eylül’de gerçekleşmesi bekleniyor.

Cumhurbaşkanı Akıncı’nın, New York’ta bulunacağı sürede, ABD Başkan Yardımcısı Joe Biden, Dışişleri Bakanı John Kerry, İngiltere Dışişleri Bakanı Boris Jhonson’ın da aralarında bulunduğu bazı yetkililerle de bir araya gelmesi öngörülüyor. Akıncı, BM Genel Kurulu nedeniyle New York’ta bulunan Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’la da görüşecek.

Cumhurbaşkanı Akıncı’ya, New York temaslarında Müzakereci Özdil Nami, Sözcü Barış Burcu, Diplomasi ve AB Özel Danışmanı Erhan Erçin, Özel Kalem Müdürü Cenk Gürçağ ile Müzakere Heyeti üyesi 3. Sekreter Sertaç Güven eşlik edecek.

Eşi Meral Akıncı’nın da eşlik edeceği Cumhurbaşkanı Akıncı ve beraberindekiler 29 Eylül’de adaya dönecek.

Cumhurbaşkanı Akıncı önceki gün yaptığı açıklamada, New York temasları konusunda “Geldiğimiz aşamada New York’taki 3’lü zirvede ve orada yapacağım ikili temasların ardından, genel bir durum değerlendirmesi yaptıktan sonra hedef 5’li bir toplantıyı yaşama geçirmektir. Çünkü eğer uzlaşma istiyorsak, bunu geciktirmemenin ne kadar önemli olduğu artık anlaşılmıştır” demişti.

Akıncı, bu yıl içinde bir çözüme ulaşılabilmesi için Kıbrıs Türk tarafının kararlılığını ve iradesini ve vurgulamıştı.



Ertuğruloğlu New York’a gitti



Dışişleri Bakanı Tahsin Ertuğruloğlu çok taraflı ve ikili temaslarda bulunmak üzere dün

New York’a gitti. Ertuğruloğlu, New York'ta Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nin gözlemci

üyesi olduğu İslam İşbirliği Teşkilatı (İİT) ile Ekonomik İşbirliği Teşkilatı (EİT) Dışişleri

Bakanları toplantılarına katılacak ve katılımcılara hitap edecek. İİT ve EİT toplantıları

vesilesiyle bazı ülkelerin Dışişleri Bakanları ile ikili temaslarda bulunacak olan Ertuğruloğlu,

ayrıca 140’dan fazla devlet ve hükümet başkanının katılacağı 71. Birleşmiş Milletler (BM)

Genel Kurul açılışında bulunacak, BM yetkilileriyle görüşmeler de yapacak.

Ertuğruloğlu, New York’tan sonra Washington’da da bazı ABD üst düzey yetkileri yanında

düşünce kuruluşları ve medya temsilcileri ile bir araya gelecek.

Dışişleri Bakanı Tahsin Ertuğruloğlu’na, Dışişleri Bakanlığı Müsteşarı Mustafa Lakadamyalı,

1. Sekreter Serap Destegül Redif ve Bakanlık memuru Denil Ertuğ eşlik ediyor.









Enformasyon Dairesi







Facebook





Twitter





Website





Instagram













Dışişleri Bakanlığı











Facebook





Twitter





YouTube





Websitesi













KKTC Dışişleri Bakanlığı

Enformasyon Dairesi



Tel: +90 (392) 228 3365 / 228 3241

Fax: +90 (392) 228 4847

E-Mail: pio_news@mfa.gov.ct.tr

Adres: Selçuklu Caddesi, Lefkoşa KKTC

via Mersin 10 / TURKEY



Twitter: @trnc_pio

Facebook: TRNC Public Information Office / KKTC Enformasyon Dairesi

Youtube: KKTCDisisleri





Yorumlar









Aktif Ziyaretçi 50
Dün Tekil 1349
Bugün Tekil 29
Toplam Tekil 4073306
IP 3.22.181.209






TURAN-SAM PRINTED ISSN: 1308-8041
TURAN-SAM ONLINE ISSN: 1309-4033
Journal is indexed by:





























15 Sevval 1445
Nisan 2024
P
S
P
C
Ct
P
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30


Asil yetimler anadan babadan de il, ilim ve ahlaktan yoksun olanlard r. (HZ. AL )


Ekle kar









Anasayfa - Amaç - Hedefimiz - Mefkuremiz - Faaliyetler - Yönetim - Yasal Uyarı - İletişim

Her Hakkı Saklıdır © 2007 - 2023 TURAN-SAM : TURAN Stratejik Araştırmalar Merkezi
Sayfa 1.192 saniyede oluşturulmuştur.

TURAN-SAM rssTURAN-SAM rss
Google Sitemap

"Bu site en iyi mozilla firefox'ta 1280x960 çözünürlükte görüntülenir."

Turan Portal v1.3 | Tasarım TURAN-SAM , Kodlama Serkan Aygün

Turan Nedir?, Bilimsel Dergiler, En popüler Bilimsel Dergi, Endeksli Bilimsel Dergiler, Saygın Bilimsel Dergi, Türk Dünyasının en popüler ve en saygın Bilimsel Hakemli Dergisi, SSCI, SCI, citation index, Turan, Türk Devletleri, Türk Birligi, Türk Dünyası, Türk Cumhuriyetleri, Türki Cumhuriyetler, Özerk Türkler, Öztürkler, Milliyetçi, Türkçü, Turancı, Turan Askerleri, ALLAH'ın askerleri, Turan Birliği, Panturan, Pantürk, Panturkist, Türk, Dünyası, Stratejik, CSR, SAM, Center for Strategical Researches, Araştırma, Merkezi, Türkiye, Ankara, İstanbul, Azer, Azeri, Azerbaycan, Bakü, Kazakistan, Alma-Ata, Astana, Kırgız, Bişkek, Kırgızistan, Özbekistan, Özbek, Taşkent, Türkmen, Türkmenistan, Turkmenistan, Aşxabad, Aşkabat, Ozbekistan, Kazakhstan, Uzbekistan, North, Cyprus, Kıbrıs, MHP, AKP, CHP, TURKEY, Turancılık, KKTC, Vatan, Ülke, Millet, Bayrak, Milliyet, Cumhuriyet, Respublika, Alparslan Türkeş, Atatürk, Elçibey, Bahçeli, Aytmatov, Bahtiyar Vahabzade, Yusuf Akçura, Zeki Velidi Togan, İsmail Gaspıralı, Gaspırinski, Nihal Atsız, Alptekin, Kürşad, Tarih, Kardeş, Xalq, Halk, Milletçi, Milliyetçi, Yürek, Ürek, Türklük, Beynelxalq, Arbitrli, Elmi, Jurnal, Nüfuzlu