Komplo Teorileri - Şener MENGENE - TURAN-SAM : TURAN Stratejik Ara?t?rmalar Merkezi - http://www.turansam.org









Komplo Teorileri - Şener MENGENE
Tarih: 07.09.2016 > Kaç kez okundu? 1083

Paylaş


Dünyada en fazla komplo teorisyenine ve felaket tellalına sahip olan ülkeyiz hiç kuşukusuz. Olmadık komple teorileri üretmek ve sonrada bunlara kendimiz inanmak'ta üzerimize yok.

"Samuel Huntington-Medeniyetler Çatışması ve Yoshihiro Francis Fukuyama-Tarihin Sonu" okuyan, merhum "Aytunç Altundalı" dinleyen, eli kalem tutan herkes oldu kopmlo teorisyeni, bizim yazarlar batılıları, batılılar bizim yazarları kaynak gösterip dayanak yapıyorlar. Al birini, vur ötekine, körler sağırlar, birbirini ağırlar misali, Allah kurtarsın başka da diyecek bir söz bulamıyorum.

En iyi yaptığımız iş hayali ihracat olsa gerek, herşeyi dış güçler yapıyor diyerek, kendi görevlerimizi ihmal ediyoruz ve yapmıyoruz, sonra ne olursa arkasında illuminati, Tavistock, Bilderberg, Davos, Gizli Dünya Devleti, Gizli Güçler, Yeraltı ve Yerüstü Örgütleri, Küres Lobiler, Masonlar, Tapınakçılar, CFR, CIA, Mossad, BND, FSB, MI6, ABD, Rusya, Ingiltere, Israil, Vatikan, Almanya ve Fransa arıyoruz, tamam bunlar var ama bir kısmı da gerçek dışı, asıl soru biz ne yapmalıydık, neyi yanlış yaptık, neden yapmadık diye araştırmalı ve sorgulamalıyız.

Daha kolayı var, suçu komlo teorilerine atarak, kaderciliğe bağlayıp işin içinden kolayca çıkıyoruz. Sağlam bir okuma ve araştırma kültürü oluşturmalıyız, bunu da ilköğretimden başlatmalıyız.

Tarihte sıradışı liderler ve sıradışı olaylar her zaman olabilir, bir takım öngörülmeyen ve planmayan olaylarda olabilir, arka plan ve gizli güçlerde olabilir, bunlara hazırlıklı olmak gerekir, risk, kriz, olağanüstü olaylar ve durumlar da en iyi ve en kötü senaryo için kısa, orta ve uzun vadeli planlarımız olmalıdır.

Herşeyi dış güçler'mi yapıyor, bu iç güçler ne yapıyor, hiç etkileri yokmu gerçekten, bu kadar basit olmaması gerekir. Kendi ihmal ve hatalarımızı dış güçlere fatura etmeyi artık bir kenara bırakalım.

Küresel ve egemen güçlerin elbette planları ve gizli ajandaları var, derslerine de iyi çalışıyorlar, biz niye dersimize çalışmıyoruz, ezberci, akıl ve matık temeline dayanmayan, bilimsel ve teknik değeri olmayan anlayışları bir kenara koyalım, biraz da kendi işimize ve gücümüze bakalım.

Dünya'nın bir sonu olacak, ne zaman ve nasıl olur bunu biz bilemeyiz, ama kendi sonumuz gelmeden birşeler yapabiliriz.

Akademisyenler, teorisyenler, stratejistler, ütopik kıyamet senaryolarını sürekli yazıp-çiziyorlar. 3. Dünya savaşı, 4. Sanayi Devrimi, Kıtlıklar, Kuraklar, Küresel Isınma, 51. Bölge, HAARP, Bermuda Şeytan Üçgeni, Nükleer Savaşlar, Reptilan'lar, Tusunamiler, sSiyon Protokolleri, Depremler, Ufo'lar, Uzaylılar, Suların Yükselmesi gibi birçok komplo teorisine ve teorisyene kolayca rastlaya biliriz.

Bilderberg ve Davos Dünya gündemi açısından oldukça önemli, dünyanın gidişatı belirleniyor, dikkate almak gerekir.

Bunların büyük bir kısmı sezgiye ve duyuma dayalı ampirik, ütopik ve gerçekleşme ihtimali yok, bir kısmı da zaten yaşanıyor, alleme-i cihan olmaya gerek yok, vaziyet ayan-beyan ortada.

Küresel güçlerinde bir takım olaylarda etkisi oluyor ama hepten onlara bağlamak kolaycılık olur.

3. Dünya Savaşı ve 4. Sanayi Devrimi için çok ciddi çalışmalıyız, neler yapılması gerektiğini daha önce defalarca yazdım ve söyledim.

Bu kadar komplo teorisi arasında hiçmi iyi birşey yok? Elbette var, elimizde olmayan ve bizi alakadar etmeyen konuları bir kenara koyalım. Herşeye rağmen hayat devam ediyor, bizde hayattayız, birşeyleri değişrirme imkanımız var, öyleyse neden duruyoruz, imkanımız varken iyilik yapalım, güzel işler yapalım, belki bir daha fırsatımız olmayabilir.

Güzel bir deyim var, "bir deli kuyu'ya taş atmış, kırk akıllı çıkartamamış" siz siz olun, kendinizi bu kadar komplo teorilerine, felaket tellallarına ve senaryolarına kaptırmayın.

Tabi'ki her zaman, her şarta ve her duruma da hazır olalım.







Yorumlar









Aktif Ziyaretçi 41
Dün Tekil 1787
Bugün Tekil 697
Toplam Tekil 4068619
IP 18.118.200.86






TURAN-SAM PRINTED ISSN: 1308-8041
TURAN-SAM ONLINE ISSN: 1309-4033
Journal is indexed by:





























11 Sevval 1445
Nisan 2024
P
S
P
C
Ct
P
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30


Sevgim - Millete!
Vurgunlu um - Azadl a ve adalete!
itaatim - Hocalar ma!
Borcum - Dostlar ma ve meslekta lar ma!
Nefretim - Yalanc lara ve iki y zl lere!

(Eb lfez EL BEY)


Ekle kar









Anasayfa - Amaç - Hedefimiz - Mefkuremiz - Faaliyetler - Yönetim - Yasal Uyarı - İletişim

Her Hakkı Saklıdır © 2007 - 2023 TURAN-SAM : TURAN Stratejik Araştırmalar Merkezi
Sayfa 2.288 saniyede oluşturulmuştur.

TURAN-SAM rssTURAN-SAM rss
Google Sitemap

"Bu site en iyi mozilla firefox'ta 1280x960 çözünürlükte görüntülenir."

Turan Portal v1.3 | Tasarım TURAN-SAM , Kodlama Serkan Aygün

Turan Nedir?, Bilimsel Dergiler, En popüler Bilimsel Dergi, Endeksli Bilimsel Dergiler, Saygın Bilimsel Dergi, Türk Dünyasının en popüler ve en saygın Bilimsel Hakemli Dergisi, SSCI, SCI, citation index, Turan, Türk Devletleri, Türk Birligi, Türk Dünyası, Türk Cumhuriyetleri, Türki Cumhuriyetler, Özerk Türkler, Öztürkler, Milliyetçi, Türkçü, Turancı, Turan Askerleri, ALLAH'ın askerleri, Turan Birliği, Panturan, Pantürk, Panturkist, Türk, Dünyası, Stratejik, CSR, SAM, Center for Strategical Researches, Araştırma, Merkezi, Türkiye, Ankara, İstanbul, Azer, Azeri, Azerbaycan, Bakü, Kazakistan, Alma-Ata, Astana, Kırgız, Bişkek, Kırgızistan, Özbekistan, Özbek, Taşkent, Türkmen, Türkmenistan, Turkmenistan, Aşxabad, Aşkabat, Ozbekistan, Kazakhstan, Uzbekistan, North, Cyprus, Kıbrıs, MHP, AKP, CHP, TURKEY, Turancılık, KKTC, Vatan, Ülke, Millet, Bayrak, Milliyet, Cumhuriyet, Respublika, Alparslan Türkeş, Atatürk, Elçibey, Bahçeli, Aytmatov, Bahtiyar Vahabzade, Yusuf Akçura, Zeki Velidi Togan, İsmail Gaspıralı, Gaspırinski, Nihal Atsız, Alptekin, Kürşad, Tarih, Kardeş, Xalq, Halk, Milletçi, Milliyetçi, Yürek, Ürek, Türklük, Beynelxalq, Arbitrli, Elmi, Jurnal, Nüfuzlu