BASIN BÜLTENİ Schulz Kıbrıs sorununa en kısa sürede çözüm bulunacağı konusunda iyimser - TURAN-SAM : TURAN Stratejik Ara?t?rmalar Merkezi - http://www.turansam.org









BASIN BÜLTENİ Schulz Kıbrıs sorununa en kısa sürede çözüm bulunacağı konusunda iyimser
Tarih: 05.09.2016 > Kaç kez okundu? 995

Paylaş


Avrupa Parlamentosu (AP) Başkanı Martin Schulz, Kıbrıs sorununun çözümü için verilen mücadelenin en kısa sürede tamamlanması ve AB’nin, Kıbrıs’ın yeniden birleşmesine, siyasi olduğu kadar, mali katkı da yapması gerektiğini söyledi.

Almanya’da yayın yapan “Rheinische Post” adlı gazeteye açıklama yapan ve bu açıklaması Rum Alithia gazetesinde de yayınlanan Schulz, “Ankara’da ilk defa, Türkiye ile Yunanistan arasında, Kıbrıs sorununun çözümü konusunda samimi niyet tespit ettiğini” kaydetti.

Kıbrıs Türk ve Rum tarafı ile BM’li müzakerecilerin, yeniden birleşme konusunda iyimser olduklarını gördüğünü belirten Schulz, şu anda “önemli bir gelişme” bulunduğunu (yoğunlaştırılmış müzakereler) ve bu gelişmenin en kısa zamanda tamama erdirilmesi gerektiğini vurguladı.

Habere göre Schulz, Kıbrıs sorununun çözülmesinin, zorlu Avrupa krizleriyle boğuşulduğu bir dönemde “muhteşem bir mesaj” olacağına işaret etti.

Schulz, AB’nin, günün sonunda adanın yeniden birleşmesine nasıl mali katkı yapacağına ve sözgelimi istimlak edilen malların nasıl tazmin edileceğine dikkat etmesi gerekeceğini söyledi.

Gazete devamla, bazı Rum siyasi partilerin, Kıbrıs sorunu müzakereleriyle ilgili açıklamalarını aktardı.

Habere göre DİKO, Türk garantörlüğüne ve Kıbrıs Türk kurucu devletinde olası Türk garantilerine karşı çıktığını ve Türk garantilerini, doğrudan veya dolaylı olarak öngören bir anlaşmayı kabul etmeyeceklerini vurguladı.

EDEK Başkanı Marinos Sizopulos ise, yoğunlaştırılmış müzakere sürecinin “oldukça tehlikeli bir noktaya doğru gittiğini” iddia ederek, bu tehlikelerin, Rum Yönetimi Başkanı Nikos Anastasiadis’in verdiği tavizlerden kaynaklandığını söyledi.

Dayanışma Hareketi Başkanı Eleni Theoharus da, Türk tarafının arzuladığı garanti formülünün, 1960’taki garantörlük sisteminden daha tehlikeli bir formül olacağını öne sürdü.

Türkiye’nin, müdahale etmek ve istediğini yapmak için garantörlüğe ihtiyacı olmadığını da iddia eden Theoharus, hiçbir koşulda Türkiye’nin garantörlüğünü kabul etmeyeceklerini belirtti.

Ekologlar-Vatandaşlar İşbirliği adına konuşan Maria Kola ise, partisinin Türk garantilerine karşı çıktığını ve bu doğrultuda, Rum Meclisi’nden, 9 Eylül’deki ilk toplantısında, Anastasiadis’in Türk garantilerini görüşmeyi durdurmasına yönelik karar üretmesini talep ettiklerini kaydetti.

Bu arada, Fotis Fotiu da, bir kayıp cenazesinde yaptığı konuşmada, 14 Eylül’e kadar yapılacak görüşmelerde, Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı ile Rum Yönetimi Başkanı Nikos Anastasiadis’in, Kıbrıs sorunundaki gelişmelerde katalizör rol oynayacaklarını ve bu görüşmelerin, Kıbrıs sorunu müzakerelerinin en kritik safhaları olacağını söyledi.

Bu sürece yapıcı bir tutumla, ancak devletin işleyebilirliliğini ve halkın, güvenli ve barış içerisinde bir arada yaşama hakkını garanti altına alacak bir çözüme ulaşabilmek için kararlılıkla katıldıklarını vurgulayan Fotiu, çözümün, adayı yeniden birleştirmesi ve AB ilke ve değerlerine uygun olması gerektiğini yineledi.



DİKO Başkanı : “Anastasiadis’e güvenmiyoruz”



DİKO Başkanı Nikolas Papadopulos, Kıbrıs sorununun yönetilmesinde Rum Yönetimi Başkanı Nikos Anastasiadis’e güvenmediğini açıkladı.

Güney Kıbrıs’ta yayımlanan Fileleftheros’un aktardığı söyleşide, “Son zamanlarda Rum siyasi güçleri arasında görülen ancak hiçbirinin şu ana kadar resmen ve direkt telaffuz etmediğini”, ilk kez bir siyasi parti başkanının, Kıbrıs sorununu yönetmesinde Anastasiadis’e güvenmediğini direkt söylediğine dikkat çekti.



KKTC, Almanya’da düzenlenenen “Tour Natur 2016 Fuarı”na katıldı



Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti, Almanya’da düzenlenen “Tour Natur 2016 Fuarı”na katıldı.

Ülke turizmi, sektör ile birlikte yurtdışı turizm, tanıtma ve pazarlama çalışmaları kapsamında Almanya’nın Düsseldorf kentinde bu yıl 14.’sü düzenlenen fuarda temsil edildi.

Dünyanın en büyük yürüyüş fuarlarından olan Tour Natur 2016 Turizm Fuarı’nda bu yıl 260 katılımcı yer aldı ve 5 binin üzerinde yürüyüş destinasyonun tanıtımı yapıldı.

Açıklamaya göre, ortalama 40 bin kişinin ziyaret ettiği fuarda, ülkeye turist akışının sağlanması amacıyla ziyaretçi ve tur operatörlerine Kuzey Kıbrıs doğa turizmini tanıtıcı bilgiler verildi.

Bakanlığı temsilen Nord Zypern Tourismus Zentrum çalışanı Emrah Günen'in görev aldığı özel ilgi turizmi ile ilgili fuarda, 25 parkurdan oluşan Yürüyüş Yolları ve Bisiklet yolları hakkında broşürler başta olmak üzere karayolları haritası, genel bilgi broşürü, endemik, deniz sporları, diğer özel ilgi broşürleri, tasarımlı Kuzey Kıbrıs heybesi, KITSAB ve KITOB’a ait çeşitli broşür ve CD’ler, Kültür haritası, Girne, Mağusa, Lefkoşa, Güzelyurt, İskele-Karpaz ve Lapta broşürleri dağıtıldı.

Fuarda ayrıca KITSAB üyesi acentelerle birlikte, Almanya’da ülke turizmini pazarlayan tur operatörleri de yer aldı.



Hasder Portekiz’de halk dansları festivaline katıldı



Halk Sanatları Vakfı (HASDER), Portekiz’de düzenlenen Halk Dansları Festivaline katılarak, KKTC’yi temsil etti.

Festival, 22-29 Ağustos tarihlerinde düzenlendi.

Uluslararası Alfena Folk Festivali’ne katılan ekip, Alfena ve Maia kentlerinde gösteriler yaptı.

Kafile Başkanı Ali Nebih, Kıbrıs’tan bir ekibin ilk kez misafir edildiği festivalde HASDER olarak ülke müziği, dansları ve mutfağını en iyi şekilde temsil etmenin gururunu yaşadıklarını vurguladı.

Ekibin Portekiz’e gitmesi için destek olan ailelere, Kültür Dairesi’ne ve CIOFF Kuzey Kıbrıs temsilcisi Özlem Kadirağa’ya teşekkür eden Nebih, festivallerin; kültürlerin birbirini tanıması, kaynaşması ve dünya barışının tesisi için önemli bir araç olduğunu belirtti.

Festivalde Kuzey Kıbrıs ve Slovakya ekiplerinin yanı sıra birçok Portekiz ekibi de sahne aldı.









Enformasyon Dairesi







Facebook





Twitter





Website





Instagram













Dışişleri Bakanlığı











Facebook





Twitter





YouTube





Websitesi













KKTC Dışişleri Bakanlığı

Enformasyon Dairesi



Tel: +90 (392) 228 3365 / 228 3241

Fax: +90 (392) 228 4847

E-Mail: pio_news@mfa.gov.ct.tr

Adres: Selçuklu Caddesi, Lefkoşa KKTC

via Mersin 10 / TURKEY



Twitter: @trnc_pio

Facebook: TRNC Public Information Office / KKTC Enformasyon Dairesi

Youtube: KKTCDisisleri





Yorumlar









Aktif Ziyaretçi 59
Dün Tekil 1349
Bugün Tekil 186
Toplam Tekil 4073463
IP 3.21.248.47






TURAN-SAM PRINTED ISSN: 1308-8041
TURAN-SAM ONLINE ISSN: 1309-4033
Journal is indexed by:





























15 Sevval 1445
Nisan 2024
P
S
P
C
Ct
P
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30


Asil yetimler anadan babadan de il, ilim ve ahlaktan yoksun olanlard r. (HZ. AL )


Ekle kar









Anasayfa - Amaç - Hedefimiz - Mefkuremiz - Faaliyetler - Yönetim - Yasal Uyarı - İletişim

Her Hakkı Saklıdır © 2007 - 2023 TURAN-SAM : TURAN Stratejik Araştırmalar Merkezi
Sayfa 1.597 saniyede oluşturulmuştur.

TURAN-SAM rssTURAN-SAM rss
Google Sitemap

"Bu site en iyi mozilla firefox'ta 1280x960 çözünürlükte görüntülenir."

Turan Portal v1.3 | Tasarım TURAN-SAM , Kodlama Serkan Aygün

Turan Nedir?, Bilimsel Dergiler, En popüler Bilimsel Dergi, Endeksli Bilimsel Dergiler, Saygın Bilimsel Dergi, Türk Dünyasının en popüler ve en saygın Bilimsel Hakemli Dergisi, SSCI, SCI, citation index, Turan, Türk Devletleri, Türk Birligi, Türk Dünyası, Türk Cumhuriyetleri, Türki Cumhuriyetler, Özerk Türkler, Öztürkler, Milliyetçi, Türkçü, Turancı, Turan Askerleri, ALLAH'ın askerleri, Turan Birliği, Panturan, Pantürk, Panturkist, Türk, Dünyası, Stratejik, CSR, SAM, Center for Strategical Researches, Araştırma, Merkezi, Türkiye, Ankara, İstanbul, Azer, Azeri, Azerbaycan, Bakü, Kazakistan, Alma-Ata, Astana, Kırgız, Bişkek, Kırgızistan, Özbekistan, Özbek, Taşkent, Türkmen, Türkmenistan, Turkmenistan, Aşxabad, Aşkabat, Ozbekistan, Kazakhstan, Uzbekistan, North, Cyprus, Kıbrıs, MHP, AKP, CHP, TURKEY, Turancılık, KKTC, Vatan, Ülke, Millet, Bayrak, Milliyet, Cumhuriyet, Respublika, Alparslan Türkeş, Atatürk, Elçibey, Bahçeli, Aytmatov, Bahtiyar Vahabzade, Yusuf Akçura, Zeki Velidi Togan, İsmail Gaspıralı, Gaspırinski, Nihal Atsız, Alptekin, Kürşad, Tarih, Kardeş, Xalq, Halk, Milletçi, Milliyetçi, Yürek, Ürek, Türklük, Beynelxalq, Arbitrli, Elmi, Jurnal, Nüfuzlu