BASIN BÜLTENİ Liderler, yoğunlaştırılmış müzakerelerin ikinci tur görüşmeleri kapsamında bugün yeniden bir araya geliyor - TURAN-SAM : TURAN Stratejik Ara?t?rmalar Merkezi - http://www.turansam.org









BASIN BÜLTENİ Liderler, yoğunlaştırılmış müzakerelerin ikinci tur görüşmeleri kapsamında bugün yeniden bir araya geliyor
Tarih: 31.08.2016 > Kaç kez okundu? 1129

Paylaş


Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı ve Rum Yönetimi Başkanı Nikos Anastasiadis, yoğunlaştırılmış müzakerelerin ikinci tur görüşmeleri kapsamında bugün yeniden bir araya geliyor.

Liderler ara bölgede BM Barış Gücü tarafından müzakereler için tahsis edilen binada bir araya gelecekler.



Akıncı, Meclis’te temsil edilen siyasi partilerin başkan ve temsilcileriyle bir araya geldi



Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı, yoğunlaştırılmış Kıbrıs müzakereleri hakkında bilgi vermek ve görüş alışverişinde bulunmak amacıyla Cumhuriyet Meclisi’nde temsil edilen siyasi partilerin genel başkanları ve temsilcileriyle bir araya geldi.

Cumhurbaşkanı Akıncı, görüşmede, Meclis’te temsil edilen siyasi parti başkan ve temsilcilerini yoğunlaştırılmış müzakerelerin ikinci turunun önceki gün yapılan ve 4,5 saat süren ikinci görüşmesi hakkında bilgilendirerek, çözüm sürecine ilişkin değerlendirme ve önerilerini aldı.



30 Ağustos Zafer Bayramı törenlerle kutlandı



30 Ağustos Zafer Bayramı, törenlerle kutlandı.

Zafer Bayramı kutlama törenleri, dün Başkent Lefkoşa ve tüm ilçelerde yapıldı. Lefkoşa’da iki ayrı tören düzenlendi.

Törenlerden ilki Atatürk Anıtı önünde ikincisi ise Dr. Küçük Bulvarı’nda gerçekleştirildi.

Törene, Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı, Meclis Başkanı Sibel Siber, Başbakan Hüseyin Özgürgün, 2. Cumhurbaşkanı ve Ana Muhalefet Partisi Başkanı Mehmet Ali Talat, Türkiye Cumhuriyeti Lefkoşa Büyükelçisi Derya Kanbay, Başbakan Yardımcısı ve Maliye Bakanı Serdar Denktaş, bazı bakanlar, milletvekilleri, askeri ve sivil yetkililer ile dernek ve kurum kuruluş temsilcileri katıldı.



Özgürgün 30 Ağustos Zafer Bayramı mesajı yayımladı



Başbakan Hüseyin Özgürgün, Yüce Türk Milletinin en gurur verici günlerinden biri olan 30 Ağustos Zafer Bayramı’nın 94. yıldönümünün Anavatan Türkiye ile aynı duygu birliği içerisinde onur ve coşkuyla kutlandığını belirtti.

Özgürgün yayımladığı 30 Ağustos Zafer Bayramı mesajında, Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk ve komutasındaki kahraman Türk Ordusu’nun uzun yıllar boyunca verdiği zorlu mücadeleler sonucunda Türk ulusunun zafere ulaştığını, bağımsızlığını ve toprak bütünlüğünü korumayı başardığını, 30 Ağustos Zaferi ile Türkiye Cumhuriyeti'nin temellerinin atıldığını kaydetti.

Ülke tarihinde çok önemli bir dönüm noktası olan 30 Ağustos 1922 tarihiyle, Türkiye Cumhuriyeti'nin düşman devletlerce paylaşılan vatan topraklarının işgal altından çıktığına işaret eden Özgürgün, bu tarihten sonra Türk milleti için aydınlık günler doğduğunu ifade etti.

Özgürgün, 30 Ağustos zaferinin, bütün dünyaya, Türk Milleti’nin kanını son damlasına kadar akıtmadan yurdunu asla bırakmayacağının kesin kanıtı olduğunu vurgulayarak, “Geçmişte olduğu gibi bugün de bazı durumları fırsatçılıkla Anavatan Türkiye’deki huzur ve istikrarı bozmaya yönelik bir takım girişimler içerisinde olanlar bilmelidirler ki; geçmişten çıkarılacak çok fazla dersler vardır. İstikrar içinde kararlılıkla kalkınıp gelişmekte olan bu güçlü devleti sarsmak asla mümkün olmayacak, ülkeyi bölmeye yönelik çabalar asla başarıya ulaşamayacaktır” ifadelerini kullandı.

Özgürgün şöyle devam etti:

“Bugünlere ulaşana kadar geçen süreçte büyük bedeller ödeyen Türkiye Cumhuriyeti, Ulu Önder Atatürk’ün rehberlik ettiği yolda emin adımlarla ilerlemeyi sürdürmüş, çağdaş ve demokratik devlet yapısını daima koruyarak bugünün güçlü, refah seviyesi yüksek, her alanda dünya devletleri ile rekabet edebilen örnek bir devlet ve ülke olmayı başarmıştır.

30 Ağustos Zafer Bayramı vesilesiyle, Atatürk ve silah arkadaşları ile kahraman Türk Ordusu’na şükran ve minnetlerimizi sunarken, bu uğurda canlarını feda eden aziz şehitleri rahmetle, gazileri saygıyla anarım. Bu Adada varoluş ve bağımsızlık mücadelesini Anavatanından aldığı ilhamla başarıyla veren Kıbrıs Türk halkı olarak, kopmaz parçası olduğumuz yüce Türk Ulusunun bu anlamlı gününü en içten duygularımla kutlarım.”



Türkiye Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, dün akşam KKTC’ye geldi



Türkiye Cumhuriyeti Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, TC ve KKTC Dışişleri Bakanlıkları arasında bilişim ve arşiv alanında gerçekleşen işbirliği projesinin açılışını yapmak üzere dün akşam KKTC’ye geldi.

Dışişleri Bakanı Tahsin Ertuğruloğlu bugün saat 12.00 de Mevlüt Çavuşoğlu ile makamında görüşecek, daha sonra söz konusu işbirliği projesi hakkında yer alacak teknik sunumu izleyecek olan bakanlar yapacakları açılış konuşmalarının ardından projenin resmi açılışını gerçekleştirecekler.

TC Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu daha sonra Başbakan Hüseyin Özgürgün ve Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı tarafından da kabul edilecek. Sonrasında ise Cumhurbaşkanlığı’nda ortak basın toplantısı düzenlenecek.



Rum Ombudsman İngiliz Okulu’nda Kıbrıslı Türkleri mağdur eden kararlar alındığına işaret etti



Rum Ombudsman Eliza Savvidu, İngiliz Okulu’nun 2015 yılındaki mezuniyet balosuna değinerek, organizasyonda Kıbrıslı Türklerin mağdur edildiğine işaret etti.

Rum Haravgi gazetesi Savvidu’nun, İngiliz Okulu’nda tüm öğrenciler tarafından finanse edilen ve İngiliz Okulu Aile Birliği’nin (ESPA) organize ettiği mezuniyet balosuyla ilgili şikayetleri araştırmaya çağrıldığını yazdı.

Balonun, 16 Kıbrıslı Türk öğrencinin sınavlarının (Türkçe A Level) olduğu tarih olan 24 Haziran 2015 tarihinde yapılmasına karar verildiğini kaydeden gazete, Kıbrıslı Türk öğrencilerin sınav yoğunluğu ve Mağusa, Girne gibi uzak bölgelerde yaşamalarından ötürü baloya katılmakta zorlandıklarını anımsattı.

Habere göre Savvidu, konuyla ilgili hazırladığı raporda Okul Aile Birliği’nin hiç düşünmeden ve oylama yapmaksızın tarihi değiştirmesi gerektiğine ve başka çözümler arayabileceğine işaret etti.

Savvidu ayrıca Okul Aile Birliği’nin okulun iki toplumlu özelliğini koruyamadığına vurgu yaptı.









Enformasyon Dairesi







Facebook





Twitter





Website





Instagram













Dışişleri Bakanlığı











Facebook





Twitter





YouTube





Websitesi













KKTC Dışişleri Bakanlığı

Enformasyon Dairesi



Tel: +90 (392) 228 3365 / 228 3241

Fax: +90 (392) 228 4847

E-Mail: pio_news@mfa.gov.ct.tr

Adres: Selçuklu Caddesi, Lefkoşa KKTC

via Mersin 10 / TURKEY



Twitter: @trnc_pio

Facebook: TRNC Public Information Office / KKTC Enformasyon Dairesi

Youtube: KKTCDisisleri





Yorumlar









Aktif Ziyaretçi 42
Dün Tekil 1927
Bugün Tekil 1580
Toplam Tekil 4067714
IP 18.223.0.53






TURAN-SAM PRINTED ISSN: 1308-8041
TURAN-SAM ONLINE ISSN: 1309-4033
Journal is indexed by:





























10 Sevval 1445
Nisan 2024
P
S
P
C
Ct
P
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30


T rk hakanlar ve T rkmen Padi ahlar devlet i lerinde hatunun fikirlerini st n tutar.
(N ZAM L-M LK)


Ekle kar









Anasayfa - Amaç - Hedefimiz - Mefkuremiz - Faaliyetler - Yönetim - Yasal Uyarı - İletişim

Her Hakkı Saklıdır © 2007 - 2023 TURAN-SAM : TURAN Stratejik Araştırmalar Merkezi
Sayfa 1.120 saniyede oluşturulmuştur.

TURAN-SAM rssTURAN-SAM rss
Google Sitemap

"Bu site en iyi mozilla firefox'ta 1280x960 çözünürlükte görüntülenir."

Turan Portal v1.3 | Tasarım TURAN-SAM , Kodlama Serkan Aygün

Turan Nedir?, Bilimsel Dergiler, En popüler Bilimsel Dergi, Endeksli Bilimsel Dergiler, Saygın Bilimsel Dergi, Türk Dünyasının en popüler ve en saygın Bilimsel Hakemli Dergisi, SSCI, SCI, citation index, Turan, Türk Devletleri, Türk Birligi, Türk Dünyası, Türk Cumhuriyetleri, Türki Cumhuriyetler, Özerk Türkler, Öztürkler, Milliyetçi, Türkçü, Turancı, Turan Askerleri, ALLAH'ın askerleri, Turan Birliği, Panturan, Pantürk, Panturkist, Türk, Dünyası, Stratejik, CSR, SAM, Center for Strategical Researches, Araştırma, Merkezi, Türkiye, Ankara, İstanbul, Azer, Azeri, Azerbaycan, Bakü, Kazakistan, Alma-Ata, Astana, Kırgız, Bişkek, Kırgızistan, Özbekistan, Özbek, Taşkent, Türkmen, Türkmenistan, Turkmenistan, Aşxabad, Aşkabat, Ozbekistan, Kazakhstan, Uzbekistan, North, Cyprus, Kıbrıs, MHP, AKP, CHP, TURKEY, Turancılık, KKTC, Vatan, Ülke, Millet, Bayrak, Milliyet, Cumhuriyet, Respublika, Alparslan Türkeş, Atatürk, Elçibey, Bahçeli, Aytmatov, Bahtiyar Vahabzade, Yusuf Akçura, Zeki Velidi Togan, İsmail Gaspıralı, Gaspırinski, Nihal Atsız, Alptekin, Kürşad, Tarih, Kardeş, Xalq, Halk, Milletçi, Milliyetçi, Yürek, Ürek, Türklük, Beynelxalq, Arbitrli, Elmi, Jurnal, Nüfuzlu